אבחון לופוס ע"ס תוצאות מעבדה בלבד

דיון מתוך פורום  לופוס

20/09/2015 | 14:05 | מאת: ג'ודי

שלום, לפני 5 שנים נשלחתי לבדיקות מעבדה ע"י רופא להריון בסיכון בשל הריון ראשון שהסתיים ברעלת הריון (אך עם ילדה בריאה לחלוטין:)) בבדיקות יצא ANA וANTI DS DNA חיובי בשיטת ELISA בערכים שנעו בין 10-13. הרופא רשם לי פלקווניל כי "לא ניתן לשלול זאבת" למרות שלא היו לי בזמנו ולא התפחתו מאז שום סימפטומים. לא נטלתי את הכדורים מתוך תחושת בטן שאין זה נכון לעשות כן. מבוהלת מאוד המשכתי במעקב אצל רופא אחר ששלח לבדיקות בהן באופן קבוע ANA וANTI DS DNA מגיעים חיוביים בשיטת ELISA אך באופן קבוע מגיעים שניהם שליליים בשיטת IFA. מיותר לציין שגם ההיריון השני הסתיים בלידה של תינוקת מקסימה ובריאה (אך עם אמא שפיתחה לא מעט חרדות בינתיים). כעת אני מתכננת הריון 3 אך כבר מקוטלגת כ"הריון בר סיכון" וב"מאובחנת בזאבת". אני ממש חשה שבדיקת המעבדה הזו לא נכונה וגורמת לסבל מיותר (נפשי בעיקר). אם באמת הבדיקה לא נכונה- אז אני רוצה לשכנע את רופאי קופה לרדת מזה ולא לטרטר אותי לסדרה של בדיקות דם ומעקבים מיותרים ואם הבדיקה כן נכונה ואני "מועמדת" טובה להתפתחות לופוס - אולי עדיף שלא אכנס להריון - כדי שלא אביא חלילה להתפרצות ראשונה. ראיתי שיש כאן לא מעט כאלו שמקבלים תוצאות בדיקות מבלבלות. אשמח לדעתכם מה כדאי לעשות?

הי ג'ודי. אני מבין את התסכול שלך מכל השתלשלות הארועים. אני מסכים שאם ANA ואנטי ds-DNA שלילים בבדיקת IFA אז הם כנראה שליליים. מה שחסר בנתונים שמסרת, הן בדיקות אחרות שיכולות לגרום לרעלת הריון, למשל נוגדנים לקרישיות יתר כמו: אנטי קרדיוליפין, אנטי בטא 2 גלוקופרוטאין ולופוס אנטיקואגולנט. דברים נוספים שצריכים להיכנס למשוואה הם: סיפור משפחתי של מחלות אוטואימוניות, בדיקה גופנית ורקע רפואי. חשוב להדגיש: אין מניעה להיכנס להריון ואין ממש בחששות להרות כאשר אין הוכחה למחלה פעילה (בין אם היא קיימת או לא..)

20/09/2015 | 15:32 | מאת: ג'ודי

בבדיקות לקרישתיות יתר שנעשו לא הגיע שום ממצא חריג באף אחת מהבדיקות שציינת - הכל שלילי. אין ברקע המשפחתי מחלות אוטואימיוניות ידועות, הדבר היחיד שאני סובלת ממנו הוא מיגרנות. פרט לזה באמת שאני בריאה לחלוטין, פעילה ואנרגטית. אני מאוד מודה לך על תשובתך המרגיעה לגבי ההיריון - זה היה חשוב לי מאוד! כיצד אוכל לשכנע את הרופאים להוריד את המילים "מאובחנת בלופוס" מהתיק שלי, כאשר האבחון הוא מעבדתי בלבד וגם זאת, לפי שיטה ספציפית אחת?

מנהלי פורום לופוס