לופוס בהריון ולקיחת תרופה פלקווניל

דיון מתוך פורום  לופוס

22/10/2018 | 11:30 | מאת: גלית אם

שלום רב. אני מעל לגיל ,40, ומשתמשת בתרופה מספר שנים, נשלחתי לבדיקןת עינים תקופתית וייתכן שהתרופה פלקוניל אינה מטיבה עם עיני ופוגעת בהן, האם יש תרופה אחרת שאפשר להשתמש להריון בריא מלבד הפלקווניל, ומה לדעתכם ניתן אפשרי לעשות, תודה רבה

שלום, במקרים מאוד נדירים פלקווניל עלול לפגוע ברשתית. גורמי סיכון כוללים אי ספיקת כליות, בעיות בכבד, גיל מעל 65 ועוד. המעקב צריך לכלול שדה ראיה מצומצם (10-2), בדיקת קרקעית העין ובדיקת הדמיה כמו OCT. תדירות המעקב בדר"כ אחת לשנה. הפרעות בראיה יכולות להיגרם מסיבות שלא קשורות לתרופה, ולכן אם יש הפרעה בראיה, צריך לוודא ש: 1-אכן היא קיימת 2- קשורה לפלקווניל. הערכה נכונה מתבצעת במרפאה של מומחה רשתית. אין ממש אלטרנטיבה לטיפול בפלקווניל (יש תרופות נוספות ללופוס כמובן אבל הערך של פלקווניל רב והן ניתנות בנוסף, לא במקום) ועקב כך צריך להשתדל תמיד לקחת אותה כאשר קיימת אבחנה של לופוס. לסיכום, מציע להתחיל בהערכה של מומחה רשתית להבין מה מקור הבעיה. אם בסופו של דבר יוחלט שלא ניתן לקחת פלקווניל, אז פשוט מפסיקים אותו.

מנהלי פורום לופוס