DNADS גבוה באדם בריא

דיון מתוך פורום  לופוס

19/02/2018 | 10:00 | מאת: מירב

האם DNADS גבוה יכול להיות באדם בריא? בגלל כאבי גב, רגליים וראש עשיתי פעמיים בדיקת אנא. יצאה חיובי וגם DNA DS חיובי 70. הרופא אמר ש DNA DS יכול להיות גם באנשים בריאים, האם נכון? המשלים אצלי תקין.

שלום רב, אנטי DS-DNA יכול להיות באנשים ללא תסמינים קלינים, אבל בניגוד לANA שהרבה יותר שכיח, אנטי DS-DNA דורש תשומת לב ייחודית, כלומר, הערכה מדוקדקת שמא יש מחלה תת קלינית עם ביטויים נוספים שאולי "חומקים מהרדאר". אבחנה של לופוס נעשית על סמך מספר רב של קריטריונים והסרולוגיה שציינת היא רק נדבך אחד. חשוב לבדק פמטרים נוספים שקל לפספס - חלבון בשתן, דם בשתן, ספירת דם נמוכה של לימפוציטים, ובדיקות סרולוגיה מקיפות. בגלל כאבי ראש כדאי גם להשלים בדיקות לAPLA- מצב של קרישיות יתר שיכול להתלוות ללופוס בכ 30% עם ביטויים של כאבי ראש ובכלל, לעבור עהרכה של נוירולוג, עדיף כזה עם אוריינטציה למחלות אוטואימוניות ו/או למיגרנות.

מנהלי פורום לופוס