האם תהיה החמרה בשל שינויי מזג אויר

דיון מתוך פורום  לופוס

25/10/2017 | 21:21 | מאת: קרני

בת 44, לפני כשנה וחצי בעקבות דלקת מפרקים, קשיון במפרקים ובדיקות נוגדנים התחלתי טיפול בפלקווניל, עם אבחנה של "שאלת לופוס". לאורך השנה וחצי הרגשתי טוב, ובתקופה בה נעשה ניסיון להפסיק טיפול חלה החמרה כיום כבר מספר חודשים מטופלת קבוע בפלקווניל. אך מרגישה מאד לא טוב. לפני חודש הופיע פריחה עם שכבת יובש כזו בבטן תחתונה (לא יודעת אם זה קשור) וכאבים בפרקים (לא רק בגפיים עליונות ותחתונות), עייפות מטורפת, אך בעיקר מה שמטריד אותי זה שאני עם כטבים בגו וקשיי נשימה בשבוע האחרון. האם אותה החמרה קשורה לחילופי עונות...שינויי מזג אויר...? האם הסובלים מלופוס חשים החמרה בתקופות הללו?

הי. במטופלים עם אבחנה של לופוס, כל שינוי לרעה צריך להעלות אפשרות של התלקחות מחלה, אבל גם לזכור שיכולות להיות סיבות אחרות לתלונות. כדי להתקדם באבחנה, יש לבצע מספר בדיקות: בדיקה גופנית מסודרת אצל הראומטולוג המטפל- למשל לראות אם ישנם ממצאים גופניים התומכים בהתלקחות, בדיקות מעבדה- להערכה האם ישנם שינויים שמתאימים להתלקחות. אני לא מכיר קשר בין התלקחות המחלה לשינויי מזג אוויר. אם יש תלונה של כאבי גב וקוצר נשימה חדשים- מציע להזדרז ולפנות להערכה מהירה, אפילו אצל רופא המשפחה. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס