תשובת ביופסיה מהעור באיזור החזה

דיון מתוך פורום  לופוס

02/10/2017 | 16:50 | מאת: חנה

קיבלתי תשובת ביופסיה מאקרוסקופי-גליל עור בקוטר 4ממ, אורך 7ממ מיקרוסקופי- קטע עור המראה תסנין לימפוציטרי פריאדנקסאלי ופריווסקולרי שטחי ועמוק.רוב הלימפוציטים מסוג t תגובתיים לפי צביעות CD20, CD8, CD4,CD3. בצביעת אלציאן בלו נראתה שקיעת מוצין בין סיבי הקולגן. האפידרמיס מראה שינויים ווקאולרים מוקדיים ממצא יכול להתאים Collagen vascular disease מה זה אומר אשמח לתשובתך

אני מניח שנעשתה ביופסיה מפריחה. התוצאה אומרת שאפשרי שהפריחה נגרמה ממחלה אוטו-אימונית, אבל גם אפשרויות אחרות קיימות- תפני עם השאלה הזאת לרופא עור. לגבי מחלה אוטו-אימונית, האבחנה נקבעת על פי מספר פרמטרים (בדיקות מעבדה, בדיקה גופנית, בדיקות הדמיה ועוד) והשאלה גם איזו מערכת מעורבת במחלה. אם הביטוי הוא פריחה בלבד, בדר"כ הטיפול מקומי (משחה). אם יש מעורבות של מערכות נוספות (כליה, ספירות דם ועוד) אז יש מקום לטיפול של ראומטולוג. ממליץ הערכה של רופא עור מומחה למחלות אוטואימוניות (יש במרפאות בבתי חולים) ולשקול הערכה מסודרת של ראומטולוג.

02/10/2017 | 21:03 | מאת: חנה

תודה רבה

מנהלי פורום לופוס