Ck

דיון מתוך פורום  לופוס

04/07/2015 | 22:53 | מאת: גל

ערב טוב עם חשד ללופוס מטופל הפלאקווניל עשיתי בדיקת דם והייתה תוצאה אחת חריגה ck 192 שהגבול העליון 172 האם זה מרמז משהוא על המחלה

גל שלום ראשית סליחה על העכוב במענה הנובע לצערי מבעיות טכניות. ערך ה- CK שציינת חורג מהנורמה רק במעט - חריגה שאיננה מטרידה. CK הוא אנזים הנמצא בשריר ומשתחרר לדם לאחר מאמץ שרירים, חבלה לשריר כגון לאחר נפילה או מתן זריקה תוך שרירית , כאשר יש דלקת בשרירים (תיתכן דלקת בשרירים בלופוס אך זה ביטוי לא שכיח של המחלה) או לעיתים משנית לתרופות. התרופה השכיחה ביותר העלולה לגרום לעלית CK היא סטטין הניתן לטיפול כאשר הכולסטרול מוגבר. בשלב ראשון מומלץ לחזור על בדיקת ה- CK הרחק ממאמץ פיזי ואם הערך חוזר לנורמה זה איננו דורש כל ברור נוסף.

מנהלי פורום לופוס