חוששת שיש לי לופוס.....

דיון מתוך פורום  לופוס

28/12/2016 | 15:42 | מאת: מירי

שלום! אני עוברת טיפולי ivf בעקבות כשלונות חוזרים הפנו אותי לבדיקת קרישיות יתר יצאו 2 בדיקות חיוביות: Anti dna-18 Antinuclear Ab-חיובי האם זה אומר שיש לי לופוס? והאם יש לזה משמעות בקליטה של הריון? תודה מראש

28/12/2016 | 15:42 | מאת: מירי

מוסיפה בת 29

הי מירי, ראשית מתנצל שלקח זמן לענות. ראשית- לופוס, כמו גם רוב המחלות, מאובחנת עם מכלול של דברים- סיפור משפחתי, רקע רפואי, התלונות והבדיקה הגופנית, בדיקות מעבדה, בדיקות הדמיה ועוד. כך שבוודאי על סמך בדיקות מעבדה לא ניתן לאבחן מחלה, וודאי לא לופוס. שנית, חלק מהבדיקות נעשה בשיטה לא מדויקת ולכן אפשרי לקבל תשובה חיובית (כלומר, לא תקינה) אבל בבדיקה יותר מדויקת היא שלילית. ולכן, בדיקת ANA ואנטי DNA שיצאו חיוביות, כדאי לברר בשיטה שנקראת אימונופלורוסנס או קריטידיה. ותמיד אם יש ספק אפשר לפנות להערכה ראומטולוגית מסודרת. בהצלחה!!

מנהלי פורום לופוס