טיקים בלתי רצוניים בפנים וביד שמאל

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

20/03/2016 | 10:25 | מאת: אבי

שלום לפני כשנה וחצי חזרו לי טיקים בלתי רצוניים ברמה של מולטי טיקס ...לאחר שימוש בריספרדל במינון של 2 מיליגרם ל4 חודשים יש לציין שאני סובל מי ocd מאובחן כ5 שנים בן 37....בגיל ההתבגרות הייתי תלמיד לא מוצלח עם בעיות ריכוז וגם טיקים שנעלמו לקראת גיל 18...ולא חזרו עד לפני שנה וחצי...פניתי לפסיכיאטר שהעלה לי את כמות האסטו ל20 מילגרם ...ונתן לי זנקס ...והפנה אותי לנוירולוג...יש לציין שאני נעזר בקנביס שמעלים את הטיקים לזמן של 3 שעות ואז הטיקים חוזרים...שאלתי היא כזאת האם תסמונת טורט יכולה להיות סמויה לשנים ארוכות ולהתפרץ חזרה...או אולי הריספרדל יצר מעין דיסקינזיה מאוחרת??....תודה

אבי שלום רב תסמונת טורט אכן יכולה להתאפיין בתקופות של דעיכה והתלקחות. גם הטיפול בריספרדל יכול להחמיר טיקים. מומלץ שתפנה ליעוץ נוירולג (עדיף במרפאת הפרעות בתנועה) בברכה

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד