גרד בנרתיק ותוצאות משטח

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

21/11/2017 | 10:08 | מאת: אני

ד״ר שלום בעקבות גרד בנרתיק הפני אותי לעשות משטח נרתיקי לטריכומונס, בקטריאל וגינוזיס ופטריה התוצאות שהגיעו הן: vaginal microscopy - העדר פלורה נורמלית vaginal yeast cultur - אין צמיחת שמרים ובנוסף גם תרבית שתן שבדרכ שלילית תמיד רק שהפעם יצא שיש מעורבות של מספר סוגי חיידקים... השאלה שלי היא למה זה לא מראה את הבדיקה של הטריכומונס? יכול להיות בגלל שאין שום דבר? ולגבי התרבית הבנתי שבדרכ זה קורה בגלל שהמקום לא סטרילי... יכול להיות שהגרד נובע מזה שאין לי פלורה נורמלית? אני כבר לא סובלת מהפרשות ברוך ה׳ וגם הגרד הולך ופוחת.. התוצאות מעידות על כך שהכחצבסדר ואין זיהום? שתן כללי נקי בלי כדוריות דם לבנות הכל שלילי תודה רבה!

לגבי הטריכומונס, במקרה הזה זה שלילי היות וציינו שבוצעה מיקרוסקופיה וטריכומונס הינו טפיל שלא גודל בתרבית אלא נצפה במיקרוסקופ. לגבי תרבית השתן, בהחלט יכול להיות שהדגימה זוהמה תוך כדי מתן הבדיקה. יש לוודא שנותנים זרם אמצעי בעת מתן הבדיקה. בכל מקרה יש להראות לרופא את תוצאת התרבית. לגבי היעדר הפלורה, כפי שציינו בתשובה, אפשר להשתמש בפרוביוטיקה כדי לחדש את הפלורה. ישנם תכשירים לנרתיק (כגון פלורג'ין ואחרים) ואפשר גם ליטול פרוביוטיקה דרך הפה כשבסופו של דבר החיידקים הטובים מאכלסים גם את הנרתיק אך זאת יש לעשות לתקופה ארוכה יותר (מאשר התכשירים הנרתיקיים).

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק