קשר בין קנדידה לאביקנס לסרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

15/07/2017 | 08:05 | מאת: דפנה

שלום אני סבלתי שנים מקנדידה אלביקנס בנרתיק, שום דבר לא עזר. ב-2016 קיבלתי תוצאות של משטח פאפ- Atypical squamous cells of undetermined significance. (ASC-US). Fungal organisms morphologically consistent with Candida species. מאז ועד היום גילו לי שיש לי CIN3 AIS ונאלצתי לעבור כריתת רחם ללא שחלות בשל ה-AIS (אדניקרצינומה אין סיטו). שאלתי היא- האם יש קשר בין קנדידה אלביקנס בנרתיק לבין שינויים בצוואר הרחם - ולגביי- סרטן טרום ממאיר? תודה מראש דפנה

אין כל קשר בין קנדידה לסרטן או שינויים טרום סרטניים בצוואר הרחם. סרטן צוואר הרחם נגרם כמעט בלעדית ע"י אחד הזנים הקרצינוגניים (גורמי סרטן) של וירוס הפפילומה האנושית (HPV). החלמה מלאה.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק