חשד להתקף לב

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

03/10/2015 | 08:24 | מאת: קטי

שלום רב! אני בת 38 בריאה בד"כ.לפני חודש וחצי הרגשתי לחצים בחזה שהקרינו ללסת.זה ננשך כיומיים.החלטתי לפנות לרופא משפחה.הוא ביצע אקג שיצא עם צניחות st. וסינוס טכיקרדיה ודופק גבוהה.הוא אמר שיש חשש להתקף לב הזמינו אמבולנס ואישפזו אותי. במהלך מספר ימי אישפוז ביצעו מספר פעמים טרופונין והוא יצא תקין.גם אקו לב ומיפוי לב יצאו תקינים.שוחררתי עם המשך מעקב בבית. אני עדיין סובלת מלחץ והרגשת כאילו צריבה בלב,בעיקר אחרי מאמץ פיזי. האם יכול להיות שבכל זאת אולי יש לי בעיה לבבית? יש לציין שלפני מספר שנים אקג שלי יצא תקין לחלוטין.שבוצע על רקע רעלת הריון ולחצי דם קיצוניים 220/120 יכול להיות שזה האקג הנורמלי שלי שמראה התקף? תודה רבה מראש על התשובה. קטי

שלום קטי, ברך כלל בגיל שלך התקף לב מאוד מאוד לא טיפוסי במיוחד שכל הבדיקות יצאו תקינות. האם יש לך היסטוריה משפחתית של מחלת לב בגיל צעיר? האם יש לך גורמי סיכון למחלת לב, כגון סכרת חמורה, יותר לחץ דם לא מאוזן וכו'? כאבים בחזה לא בהכרח קשורים למחלת לב. אולי כדאי לחזור על בדיקת מאמץ או אקו לב במאמץ. ממליץ לדבר עם רופא משפחה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים