קרדילוק ופרפור

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

29/03/2015 | 20:54 | מאת: דורה

שלום.בן 83,אחרי אירוע מוחי מלפני 6 שנים.אובחן באקג לפני שבוע פרפור פרזדורים.כעת מועמד להולטר ואקו לב.כחלק מהבדיקה,הרופא ביקש לעקוב אחרי ערכי לחץ דם ודופק.הדופק שלי לא סדיר נא בין 60 ל-104.שאלה-האם גם כאשר הדופק הוא בערכים הללו- נותנים קרדילוק (החשש שלי שדופק 60 יכול לרדת לרמות נמוכות מאוד) ? או שבמצבים כאלה יש תרופות שמאזנות קצב הלב בלי לגרום להעטה ניכרת בדופק?תודה

שלום דורה, ישנן שתי גישות לטפל בפרפור עליות: 1) להחזיר קצב לב לקצב סדיר - קצב סינוס. 2) רק לשמור את הדופק בגבולות מסוימים בין 60 ל 80 לדקה, בלי להפוך פירפור לקצב סינוס. בשלב שאת מתארת מומלץ לטפל בחוליפ בגישה מספר 2. קרדילוק תרופה מתאימה לזה. כמובן צריכים לבחור מינון נכון בדי שדופק לא ירד מתחת ל-50 ולא יעלה מעל 90-100 במנוחה. חוץ מקרדילוק יש מספיק תרופות אחרות מיועדות לטיפול בפרפור. תשבו עם רופא משפחה ותדברו על אופציות טיפוליות שמתאימות לחולה ספציפי. כל טוב ובהצלחה! חג שמח

מנהל פורום פרפור פרוזדורים