רפרוף פרוזדורים

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

07/11/2014 | 13:11 | מאת: נועה

אמא שלי בת 74 עד לפני שנתיים , בריאה , ללא מחלות ותרופות כרוניות לפני שנתיים חשה באופן פתאומי בחולשה בחילות ושילשולים הגיע למיון עם חום דופק גבוה, עשו שוק חשמלי שלאחריו לא הצליחו ליצב אותה והיא היתה מורדמת ומונשמת כשבוע עשו בדיקות דם רבות ולא גילו מקור לחום מצאו רק דלף ממסתם ושריר לב מעובה החליטו לנתח ובמהלך הניתוח מצאו הצירות של 60% שנותחה ותיקון מסתם . מאז עלתה 12 קילו , מתקשה ללכת בגלל כאבי שרירים וקוצר נשימה בגלל הפרוקור ניסתה גם מולטאק וגם סבלה מקוצר נשימה כעת שוקלים להוריד לה את הפרוקור והקרדילוק ולתת לה לסוטלול. לפי מה שקראתי התופעות לוואי של סוטלול דומות לאלה של הפרוקור זה יכול לתת לה מענה?? בעצם עכשיו היא לא סובלת מהלב- יש לה דופק תקין ולחץ דם תקין היא סובלת מהתרופות שהיא לוקחת ( הפסיקו לה את הסטטינים בגלל כאבי השרירים )

שלום נועה. רופא שמטפל באמך מכיר אותה ויודע כל הפרטים הקטנים על מצב בריאותי שלה. לי מאוד קשה לתת לך עצה כל שהיא רק על סמך אינפורמציה שקיבלתי. סוטלול - תרופה מקבוצה אחרת לעומת פרוקור, אמנם יש תופעות לוואי דומים כמו - ירידת לחץ דם, ירידה בדופק וכו' אך עדיין זה לא אותה תרופה. לגבי שינוי בטיפול תרופתי הכתובת הכי מדויקת - רופא מטפל! בהצלחה.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים