שאלה בנושא

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

05/08/2014 | 13:05 | מאת: סימה

אני סובלת כשנה בפירפור פורזדורים, עתה מציעים לי צינטור סגירת אוזנית כדי למנוע אירוע מוחי, אשמח לשמוע מידע בנושא זה

שלום סימה. אנשים בפרפור פרוזדורים נמצאים בסיכון מוגבר לאירוע מוחי עקב קרישי דם שנוצרים בתוך פרוזדור שמאלי (80-90% מהקרישים מופיעים בתוך אוזנית של הפרוזדור). טיפול מניעתי למצב הזה - טיפול בנוגדי קרישה או בנוסף לכך קיימת גם אפשרות לסגור את האוזנית בצנתור או בניתוח. הפעולה מורידה סיכוי להווצרות קרישי דם בפרוזדור שמאלי ועם זאת מורידה סיכון לאירוע מוחי. סגירת אוזנית בצנתור היא פעולה יחסית בטוחה עם מעט סיבוכים.

מנהל פורום פרפור פרוזדורים