הצדקה לניטור אגרסיבי ל-AF?

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

19/07/2018 | 21:29 | מאת: דוד

אבי בן 72 סובל מ-HOCM+LBBB+1st AV block, ויש לו תקופות שבאות והולכות עם פעימות מוקדמות (כנראה VPBs) שמתגלות במכשיר לחץ הדם הביתי (ובאוקסימטר). עשה הולטר 24 שעות אק"ג תקין לפני שנתיים. אקו תקין (מלבד ה-HOCM). השאלה היא באיזו מידה של אגרסיביות כדאי לחפש אצלו אפיזודות נדירות של AF? נניח שיעשה הולטר של שבוע ותתגלה אפיזודה אחת לשבוע, יש לזה משמעות קלינית, זה מצדיק טיפול תרופתי (שלא לדבר על התערבות פולשנית)?

שלום רב, לא חושב שצריך להעמיק בירור לגילוי AF. לפי תיאור שלך מצב די רגוע מבחינת הפרעות קצב. ממליץ לפנות ליעוץ של רופא קרדיולוג-אלקטרופוזיולוג. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים