ספירת זרע ובדיקת פוריות

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

10/02/2014 | 23:07 | מאת: נתי

שלום, בדיקת ספירת זרע ובדיקת פוריות זה אותו דבר? ואם לא, מה זה הבדיקת פוריות לגברים ואיפה ניתן לבצע אותה? תודה.

שלום נתי, נראה שבלבלתי אותך קצת בתשובותי הקודמות. אנצל את השאלה שלך להבהיר. אי פוריות מוגדרת כאי יכולת להשיג הריון במשך שנה של נסיונות, עם פעילות מינית הכוללת שפיכה נרתיקית סביב ימי הביוץ המשוערים. אם לא מושג הריון - הרי שהזוג אינו פורה. הבעיה יכולה להיות קשורה לגבר, קשורה לאישה או קשורה לשניהם. לכן - בדיקת פוריות הזוג היא נסיונות במשך שנה. אם תרצה לבצע את הבדיקה - תוכל לעשות זאת עם בת זוגך. כאשר הגבר או בני הזוג אינם מעוניינים לבצע נסיונות - אנו משתמשים בבדיקת הזרע כמדד עקיף. בודקים כמה תאי זרע יש, האם הם נעים, האם מראה תאי הזרע תקין ועוד תכונות שונות של הזרע. ניתן לקבל מושג כללי על איכות הזרע - אבל לא ניתן לקבוע בדיוק מושלם אם נגבר פורה או לא. מקווה שהבהרתי את העניין, בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים