תוצאות בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

11/04/2014 | 13:58 | מאת: ניר

ד"ר רענן טל שלום להלן תשובות של בדיקת זרע שביצעתי בעקבות וריקוצלה דרגה 3, חצי שנה לפני כן ביצעתי בדיקה שזהה לחלוטין לבדיקה הנ"ל. בדיקת האולטראסאונד תקינה לחלוטין(גודל אשכים זהה וכ"ו) למעט ואריקוצל דרגה 3. SEMEN APPEARANCE:NORMAL LIQUEFACTION:NORMAL SONSISTENCY:NORMAL SEMEN PH:7.7 SEMEN VOLUME:2.5 CONCENTRATION:16.0 20.0:RAPID PROGRES MOTILI SLUGGISH PROGRESSIVE:7.0 NONPROGRES MOTILITY:9.0 MORPHO ABNORMAL:92.0 SEMEN WBC:0.1 ROUND CELLS:3.5 כעת אני מתלבט מאוד האם לבצע את הניתוח אשמח אם תייעץ לי מה עלי לעשות ,יש לציין שאני בן 18 מיועד לגיוס ליחידה מובחרת שבה אצטרך לסחוב משקלים כבדים ,האם עדיף למנוע את הסיכון?

שלום ניר, שאלות רבות בפורום זה, כמו גם שאלתך, עוסקות בשאלה האם כדאי לטפל בוריקוצלה או להסתפק במעקב בלבד. (בכל מקרה שהוריקוצלה אינו מטופל - יש צורך במעקב צמוד כל עוד לא הסתיים עניין הפוריות והושלם תכנון המשפחה). ישנם מקרים בודדים בהם ההחלטה היא יחסית פשוטה - לעבור טיפול: צרוף של מספר שיקולים כמו - בעיית פוריות, רצון לצאצאים רבים, זוג צעיר, הבדל משמעותי בגודל האשכים, איכות זרע ירודה, כאב אופייני ומטריד. ישנם מקרים בודדים בהם ההחלטה היא יחסית פשוטה - שלא לעבור טיפול: גבר פורה ללא רצון לפוריות עתידית נוספת, איכות זרע מעולה, העדר כל השלכות שליליות הנובעות מהוריקוצלה. לצערי הרב, ברוב המקרים, התמונה אינה חד משמעית, כמו גם במקרה שלך: לא ידוע האם קיימת בעיית פוריות - שכן אני מניח שלא ניסית להשיג הריון ולא היו הריונות בעבר. ספירת הזרע עדיין בריכוז תקין וצורת תאי הזרע תקינה בהתאם להגדרות ארגון הבריאות העולמי - אך התנועתיות מעט נמוכה ובהתחשב בגילך הצעיר - אולי היה ניתן לצפות לאיכות זרע טובה יותר. אין כעת כאב, וסביר להניח שכמו ברוב המקרים הוריקוצלה לא יגרום לכאב בעתיד גם אצלך, אך עם זאת אתה עומד בפני תקופה של מאמצים גופניים משמעותיים ושעות ארוכות של עמידה, שיכולים אולי להעלות את הסיכוי שיהיו כאבים. בגברים צעירים, אנחנו כרופאים לא מעוניינים להגביל פעילות גופנית. פעילות גופנית היא חשובה לבריאות והרגלי פעילות גופנית נרכשים מגיל צעיר. העדר פעילות גופנית הוא מזיק ביותר בטווח הרחוק ולאורך שנים וכרוך בהשמנה, מחלות לב וכלי דם ונזקים אחרים. לסיכום: ההחלטה במקרה שלך כמו גם במקרים רבים אחרים היא אינה חד משמעית. ישנם שיקולים בעד ושיקולים נגד. אין דחיפות לקבל את ההחלטה באופן מיידי, למרות שאני מבין את רצונך להחליט ולהמשיך הלאה בשגרת חייך. המלצתי היא: שב עם האורולוג ועיברו על כל המידע שאספת. במידת הצורך - ניתן להשלים את המידע החסר. התמקדו ביתרונות ובחסרונות של טיפול בוריקוצלה כעת לעומת מעקב שנתי. למד את שיטות הטיפול השונות, יתרונותיהן וחסרונותיהן. בסופו של דבר, אינך נער עוד אלא גבר בוגר ואתה הוא זה שיצטרך לקבל את ההחלטה הסופית. בהצלחה בהחלטה ובגיוס ליחידה המובחרת בהמשך, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים