שעלת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות בילדים

16/02/2014 | 05:53 | מאת: מרי

בני בן הכמעט 5 סובל כבר חודש משיעול נוראי, הוא כמעט מגיע לחנק נהיה כולו אדום ונוזל דמעות, בהתחלה טופל במשאף ונטולין ופיקסוטייד- ללא הקלה ואז עברנו ל-5 ימי סטרןאידים- והוא קבל בטנזול- ללא הקלה, הרופא המליץ על סירופ לשיעול ולליחה- אך ללא הועיל, כאשר האבחנה היחידה שנשארה לו אמר שזה שעלת- לאחר שהפצרתי בו רבות שיתן לי משהו להקלה, הוא נתן לי אזניל ל-3 ימים אך אין שום הקלה, לטענת הרופא זה היה כדי למנוע הדבקה של הילדים בבית. האם יש משהו להקל על הילד? האם אני יכולה לשבת רגל על רגל ולחכות שהשיעול יעבור, או שיש בדיקות שכדאי לעשות? שכחתי לציין שלפני שנה וחצי הילד עבר ניתוח כפתורים לנוזלים באוזנים, אולי זה קשור? תודה!

מרי שלום, לפי תאורך יש סיכוי לא קטן שבנך סובל משעלת , אולם: 1. כדאי להוכיח זאת ע"י בדיקה לשעלת , נהוג היןם לקחת בדיקת PCR לשעלת (משטף מהלוע) - שזוהי בדיקה המזהה את החיידק לפי רצף גנטי. 2. אם זה אומנם שעלת אז הטיפול הוא 5 ימי אזניל ואין להסתפק ב3 ימים. 3. במידה וכן - כל בני המשפחה צריכים לקחת טיפול על מנת שלא ידבקו, גם אם אינם משתעלים. ונכון, צודק הרופא שאם זו שעלת אז הטיפול לא ממש יעזור לילדך אלא לסביבה , והסביבה זה בעיקר בני המשפחה. כיוון שזו מחלה לא קלה ואת מבינה שאם זו אומנם שעלת יש לנקוט במספר צעדים - צריך להיות משוכנעים שבזה אנו עוסקים. ואם התוצאה שלילית , כלומר לא נמצא את חיידק השעלת אז הייתי מבקשת הפניה לרופא ראות - אם השיעול לא משתפר. החלמה מהירה, גילת

מנהל פורום מחלות זיהומיות בילדים