בעיות זהות

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

12/03/2014 | 00:21 | מאת: אני בוב, לא בובה!

אני בחורה בת 25 וכבר שנים שאני מרגישה כמו גבר ולא כמו אישה אבל את המראה החיצוני אני משאירה נשי ככל האפשר כפי שמצופה ממני בחברה. אבל המחשבות על שינוי מין כל כך טורדניות מצד אחד ומרתקות אותי מצד שני עד כדי כך שנשרתי מלימודי מכללה ומכל התקדמות מקצועית. אני מרגישה כאילו אני לא מסוגלת לממש את הפוטנציאל שבי כל עוד אני אישה... ואני חושבת שאני כבר זקוקה לעזרה מקצועית כדי לדעת מי אני ומה אני רוצה, האם יש פסיכולוגית שמתמחה בטרנסגנדרים באיזור נתניה? תודה ושבוע טוב.

שלום רב, לפי דבריך ניתן להבין שאכן המחשבות על שינוי מין מאד רציניות ומטרידות אותך ואף משפיעות על דברים מאד רציניים כמו לימודים ולמעשה, בניית עתידך. אי לכך, מן הראוי באמת לברר את הדברים ולהבין, לעצמך, היכן את עומדת בקשר לזהותך המינית ויפה שעה אחת קודם.קשה לי להמליץ על מומחים בתחום, מאחר שמעטים הם אנשי המקצוע בתחום בריאות הנפש והטיפול הפסיכולוגי/פסיכיאטרי, העוסקים בכך. מכיוון שהזכרת את אזור נתניה, אני ממליצה בפניך לפנות להתייעצות למרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות בנתניה. ידוע לי, כי יש להם ניסיון בבעיות של שינוי מין. אם לא תצליחי להיעזר בהם, תוכלי לפנות לוועדה לשינוי מין במחלקה לכירורגיה פלסטית שבמרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר ולו רק לשם בירור ראשוני בנושא. בברכת חג פורים שמח, ד"ר דליה גלבוע

15/03/2014 | 23:13 | מאת: אני בוב, לא בובה!

כוללת פסיכיאטרים שימליצו (או לא ימליצו) לי לעבור שינוי מין? כי בתכלס, שנים שאני בודקת את נושא הניתוחים ואפשר לומר שאני לא מרוצה מהתוצאות. תמיד ישנה בעיה לנתח חזה גדול והחזה לרוב לא יוצא פרופורציונאלי. זה בנוסף לגובה שלי... אני נמוכה מאוד (1.48) ואני חוששת שהתוצאה הסופית תהיה מגוכחת. אני רוצה להיות גבר נורמלי, לא מושא לצחוק. אני שוברת את הראש כבר שנים... ואני עדיין לא יודעת אם כדאי לי לנתח עם הנתונים שיש לי. אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר... במידה ושממליצים לי לא לנתח, במיוחד עם הנתונים העלובים שלי, יש פסיכיאטרים שיכולים לעזור לי להתמודד ולקבל את עצמי בתור אישה? זה אפשרי?

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים