חלום ותמונה שראיתי באינטרנט

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

09/12/2020 | 21:22 | מאת: שואלת

שלום.אני בת.נכנסתי בטעות לאתר פורנוגרפי,בכלל רציתי לראות משהו אחר. וישר יצאתי לאחר מכן. אמרתי נכנס שוב נראה אם זה עושה לי משהו.או מסקרן .ויש קפץ לי תמונה של אישה ערומה. והרגשתי משהו באיבר. השאלה האם זה עוררות מינית או לחץ וחרדה? איך מבדילים? אחרי כמה שבועות אני חולמת חלום שמישהי נוגעת בי ופעמיים חלמתי את זה וקמתי מאוד מגורה! איך זה יכול להיות? האם חלום זה אומר שאני ארגיש מגורה גם במציאות?? יש לציין שמשני המקרים האלו שראיתי תמונה וחלמתי חלום. אני מפקפקת במיניות שלי.. כבר כמה זמן ככה.. ועכשיו מתחיל לי מלא מחשבות שהן מחשבות על האם אני לסבית/ האם פגעתי במישהו או תקפתי מינית או כל דבר אחר כל אדם שאני רואה ברחוב בן בת. אני בודקת האם אני נמשכת .. ככה זה כל היום.. אשמח לעצה תודה

שלום רב לשואלת, תודה על שאלה, שרבים בוודאי ימצאו בה עניין, היות שהדברים שהעלית קורים לרבים וטובים. למען האמת, לו ידעתי את גילך ומצבך המשפחתי וכמובן, עוד פרטים עליך, היה לי קל יותר לענות, מכיוון שאצל צעירים, ההתלבטויות וההתנסויות בחלום ובמציאות, רבים יותר- מטבע הדברים. בתקופה שאנו מגבשים את זהותנו המגדרית והמינית, טבעי שמתעוררים תהיות ושאלות לגבי עצמנו בעניין זה. בנוסף, הרגש שמתלווה להתלבטות ולשאלות יכול להיות מלווה גם בחרדה, בהתרגשות ומתח או עוררות מינית. ברור מאליו, שההתלבטויות לובשות צורות שונות במחשבות, בחלומות, בצפייה בסרטים ואפילו במפגשים במציאות. ועדיין אין מדובר בעדות חד משמעית לנטייה מינית לסבית, או הומוסקסואלית. אצל המבוגרים יותר יתכן, שהדברים אכן יכולים להעיד על קיום נטייה מודחקת, אך ניתן לקבוע זאת רק בעקבות היכרות עמוקה יותר של האדם והתנסויות שעבר ,לרבות קשריו עם בני שני המינים במציאות האמיתית. זאת מכיוון, שהמיניות שלנו, בני האדם, היא על רצף/ מנעד מאד ארוך שבקצהו האחד נמצאת הנשיות ובקצה השני הגבריות. ביניהם ישנם הרבה גוונים , שבהם הדברים יכולים להיות עם עניין נוסף , פחות או יותר, במין זה או אחר. מכל מקום , ניתן לומר שרק על סמך החלום והסרט באינטרנט, שעליהם כתבת , - אין הצדקה לקביעה , כי הינך נמשכת לנשים, וכי הינך לסבית. בוודאי מהתנסויותיך בחיים, בעבר ובימים שיבואו, תוכלי ללמוד עוד על עצמך. בברכת חג אורים שמח ושבת שלום מד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים