יחסים ושחיקה והתמכרות

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

05/02/2020 | 23:17 | מאת: גילי

שלום דליה אנחנו זוג של 2 בנות(זוג לסבי) במערכת יחסים של 5 שנים.אני מגדירה את עצמי לסבית.היא מגדירה עצמה סטרייטית שיצאה מקשר עם גבר.ביחד אנחנו מגדלות את הבן שלה מהזוגיות עם האקס שהיה לה.. אני אוהבת אותה ואהבה זה לא הבעיה .. הבעיה היא שיש נסיבות חיים לא פשוטות השותפה שלי לחיים היא באה ממשפחה מסורתית .וההורים שלה ניתקו איתה קשר. ישלנו המון בעיות כספיות .. יש ילד קטן בבית.. ועם כל זה..שותפתי לחיים חוזרת עייפה וכמו סמרטוט מהעבודה.. ואין ריגוש בנינו..הסקס מאוד מכני..אם כבר יש אותו לפעמים חסר לי שהיא פשוט תקרע אותי לגזרים..לפעמים חסר לי להנות מהחיים איתה. ואני כן מנסה ליזום .אבל היא עייפה ונרדמת.. שהביחד שלנו סתם הולך פייפן.. ואני הולכת לישון עם ריקנות עם עצבות.כי יש אהבה גדולה מאוד..אבל אין ריגוש.. הבעיה היא שאני מכורה לפורנוגרפיה..כבר הרבה שנים.. ואני לא מצליחה להפסיק לצפות..זה גורם לי להרגיש מגעיל עם עצמי..כי אני מגדירה את עצמי לסבית מאז שאני זוכרת את עצמי. ..אבל בסרטוני הפורנו אני צופה כמעט לצערי בכל הקטגוריות..והכי מגעיל אותי.שאני מוצאת את עצמי גומרת מזה..ולא גומרת על נשים.גם על גברים .! אני כבר לא יודעת..האם זה אומר שאני לא באמת לסבית ? אם אני גומרת מסרטונים שמופיעים בהם גברים?? אף פעם לא רציתי להיות עם גבר..אז בגלל זה זה נורא מוזר לי..

שלום גילי, קראתי שוב ושוב את שאלתך ונראה, שאת נוגעת בשתי שאלות שאפשר שהן מחוברות בצורה כלשהי (בוודאי ששתיהן קשורות בך) . האחת מתייחסת לאהבתך הגדןלה לבת זוגך , שמלווה בתשוקה וצורך לממשה ,מבלי שאת מקבלת לכך מענה מבת הזוג, ואילו השנייה מתייחסת אליך ולנטייתך או העדפתך המינית. באשר לפער בין ההשתוקקות שלך לבת הזוג וההשתוקקות שלה אליך,- אכן, פער גדול ביניכן, בלי ספק. האם זה קשור לכך שחברתך אינה לסבית אלא סטרייטית? המעניין, שידעת על כך מראש, אך לא חיברת זאת לתשוקה המינית הממוקדת בבת הזוג על פי ההעדפה המינית. מאד יתכן שחברתך מאד אוהבת אותך גם כאדם, חברה טובה ודמות תומכת ואפילו "נפש תאומה", ואולם משיכתה כסטרייטית, דהיינו העדפתה המינית, היא לבן המין השני. חשוב מאד, שתפתחנה ביניכן את הנושא בכנות מירבית. עליכן להיות כנות , כי רק לפעול מתוך רצון לשמור על המסגרת שיצרתן ,מבלי לדעת מה מתחבר לתשוקה והרצון לאינטימיות, כלומר איזה מין מהווה את מקור המשיכה המינית- יוביל בסופו של דבר רק לאכזבה וכעס, שילך ויעמיק ויביא בסופו של דבר להרס הקשר שיצרתן. אם תבררו ביניכן את הנושא, יתכן שתחליטו כי , למרות הפער שווה לכן להמשיך בקשר האהבה והתמיכה ההדדית ולמצוא פיתרון מושכל כיצד להתמודד עם הפער שעליו כתבת בכנות רבה. יתכן, לעומת זאת, שתחליטו כי עדיף לכן להיפרד כידידות ולשמר את הידידות והתמיכה ההדדית שיצרתן יחד, אך ללא זוגיות עם פנטסיות ותשוקות שאינן מתממשות. באשר לשאלתך השנייה: אני מבינה שנבהלת מההתחברות המינית שלך לגברים בסרטים הפורנוגרפים, או לפחות אינך יודעת כיצד לקבל זאת ומה זה אומר לך על עצמך בהקשר להעדפתך המינית. אכן, זה נראה לך מוזר וכאילו לא מתחבר לעצמך. אך, זכרי שמדובר רק בהתעוררותך המינית שאת חווה בהקשר לגבר דרך סרט ולא במציאות ובחיים האמיתיים. מאד טבעי הוא שכאשר הסיטואציה בסרטים היא מינית, היא תגרום לגרייה ועוררות מינית, בהיותה בתוך מעטפת של אווירה מינית כללית . ואולם, אין כלל מדובר בקשר מיני ממשי עם גבר. כלומר זה יותר בצפייה וירטואלית ולא בחיים הממשיים. כך שזה כשלעצמו לא מעיד על ההעדפה הממשית בחיים. אפשר כמובן, לבדוק זאת במציאות, אך בשלב זה בוודאי שאינך רוצה לצאת מתחום הזוגיות ולבגוד בחברה, מה גם שהיא בעיקר מושא תשוקתך. אולי הבדיקה היא גם לא משמעותית כרגע עבורך ומה שחשוב הוא הבירור הכן בין שתיכן, כפי שהצעתי לעיל. אני מאחלת לך הצלחה ומקווה שתפיקי משהו חיובי במימוש ההמלצה. מד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים