האם אני לסבית?? מבולבלת וחרדה

דיון מתוך פורום  ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים

20/09/2019 | 15:31 | מאת: מאיה

שלום, כל חיי נמשכתי לגברים. היה ברור לי שאני סטרייטית.לפני כשנה התאהבתי בפסיכולוגית שלי. גם מבחינה מינית. התחלתי לראות פורנו לסבי וזה ממש עורר אותי, הרבה יותר מפורנו טרנגנדרי. ופתאום נתקפתי בבהלה האם יכול להיות שהנטיה המינית שלי השתנתה? עוררות מפורנו לסבי מעיד על נטיות? אשמח לתשובה בהקדם

שלום מאיה ושנה טובה, מגיעה לך התנצלות על העיכוב בתשובה, עקב נסיעתי לחול והחג כאחד. אני מצטערת. משאלתך הבנתי שאת מוטרדת מכך שאפשר שאת לסבית. בדרך כלל, ההעדפה ומשיכה מינית הומוסקסואלית/ לסבית מוכרת לאדם עצמו מגיל צעיר, עם התעוררות של המיניות והתשוקה המינית. כמו שציינת אין זה המקרה שלך, שכן תמיד ידעת שאת הטרוסקסואלית/ סטרייטית. נראה שקודם כל, מה שקרה לך לגבי הפסיכולוגית שלך קשור לתהליך מאד מוכר וידוע של התאהבות במטפל או במטפלת. יש יחסי "העברה" בתהליך הטיפולי שבו משליכים המטופלים על המטפל/ת רגשות הקשורים לדמויות משמעותיות בחיינו וכמובן, מדובר בעיקר בהורים . ההתאהבות היא בהחלט חלק מאהבתנו להורה שהיא בסיסית בחיינו, המועברת .למטפל/ת. על פי רוב מתווספת לכך התשוקה המינית, הקיימת בילדותנו כלפי ההורה, אך מודחקת בהחלט. יתכן, שזה מה שקרה גם לך ואפשר שהסרטים שצפית בהם הגבירו ועוררו את התשוקה, שכאמור מלווה לא פעם את המשיכה והאהבה למטפל. יש לזכור שהתאהבות לסבית מאד מחוברת בעיקר לצד הרגשי והצורך הנפשי בקשר עם בת הזוג ולכן גם יתכן שהחלק הרגש עם המטפלת,שקיים בטיפול ("יחסי ההעברה") ,העלה את הגרעין למה שחווית. יחד עם כך, הכרתי לא אחת, נשים סטרייטיות ואפילו בעלות משפחה, שבגיל לא צעיר התחברו רגשית והתאהבו באשה ואף נפרדו מן בן הזוג והמשפחה בעקבות כך. הן הרגישו שמצאו את אושרן ואת ההבנה שחיפשו לאורך שנים רבות ומצאו אותן בקשר עם האשה שאותה פגשו. החלק המיני פחות תפס מקום מרכזי בקשר האמור, הגם שהינו נוכח. אנני מכירה אותך כלל ואיני יכולה לומר לך מה בדיוק קורה עימך. האם את אולי בכלל ביסקסואלית שיכולה ליהנות באופן מיני עם שני המינים. את יכולה לענות על השאלה יותר כל אדם אחר מתוך ניסיונך וחוויותיך עם גברים ונשים. אך בינתיים, מתוך שאלתך הבנתי שרק מדובר בתשוקה ופנטסיה וחרדותיך סביב הנושא אינו בעקבות התנסות ממשית. כך שיש סיכוי סביר שמדובר במשהו שקורה בתהליך הטיפולי, בוודאי על רקע עברך עם דמויות משמעותיות בראשית חייך ואולי גם מאוחר יותר.- בתוספת לחלק של העוררות המינית עקב הצפייה בסרטי פורנו. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, היא לשתף את המטפלת בכל שעובר עליך. היא מכירה אותך ותבין מהיכן הדברים באים ומה זה באמת אומר על נטייתך המינית. אל תהססי לעשות זאת, זה חלק חשוב בטיפול ומאד חשוב להבינו ולראות את מקורו. שיהיה בהצלחה, בברכת שנה טובה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום ייעוץ פסיכולוגי ללסביות ולטראנסג'נדרים