חשש לפיגור שכלי

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

25/01/2014 | 11:45 | מאת: רינה

שלום בני בן השלוש כבר שנה במעקב בהתפתחות הילד עקב עיכוב התפתחותי רב תחומי עם dq 54 . הוא לא מחבר מילים ואין לא אוצר מילים גדול - 200 מילים בערך . יש לו סרבול מוטורי ואיחור קוגניטיבי והפרעת קשב וריכוז . כבר חצי שנה הוא מקבל טיפול אינטסיבי באופן פרטי ולפני חודש נכנס למעון יום שיקומי ויש שיפור מבחינת אוצר מילים והבנת השפה והוראות ושיפור בקשר עין ותקשורת .הוא יודע צבעים צורות חיות וחפצים ולשיים אותם . בנוסף עבר בדיקת mri שהראתה פגיעה במוח לא בשל, כנראה נזק טרום לידתי , eeg יצא תקין וכך גם בדיקות מטבוליות וציפ גנטי . השאלה שלי היא מתי ניתן לאבחן באופן סופי פיגור שכלי ??האם הוא יכול לצאת מזה אם נשקיע בו כל הזמן בטיפולים בגנים מיוחדים ובאופן פרטי ? האם יש סיכוי לחיים נורמלים או שזה סופי וכל חייו יהיה עם פיגור ?? תודה מראש

26/01/2014 | 12:19 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

שלום ותודה על פנייתך, לאחר התייעצות עם נוירולוגית הילדים של המרכז אנו ממליצים לך להפנות את השאלות לצוות שמטפל בילד, שכן מענה על שאלות אלו מחייב היכרות אישית עמו. בברכה, מומחי מיבאל'ה - מרכז התפתחות בפיקוח רפואי

מנהל פורום התפתחות הילד