קומה נמוכה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

23/12/2013 | 08:14 | מאת: אתי

שלום רב, בני בן שלוש וששה שבועות, גובהו 91 ס"מ. בצילום כף יד יצא שתמונת העצמות מתאימה לגיל שנתיים. בבדיקות דם IGF1 נמוך מ- 25. היינו אצל תזונאית וזו אמרה שהילד מקבל מחצית מכמות הקלוריות המומלצת לגילו ושלמרות שהוא אוכל מספיק חלבונים, יש להוסיף לו חלבונים מביצים כל יום. קיבלנו תפריט חדש אותו אנחנו מיישמים. לדברי אחות טיפת חלב, מאז גיל שנתיים בני נמצא על עקומת אחוזון 6.68. מה לדעתך הסיבה לגובה הנמוך ולתוצאת ה- IGF?

25/12/2013 | 18:44 | מאת: ד"ר דורון רול

אתי ערב טוב. את עצמך מציינת את חסר הקלוריות בתזונת הילד. גיל עצמות הנמוך מהגיל הביולוגי אומר, בד"כ, שיש להשוות גובה הילד לגובה ילדים המתאים לגיל העצמות, כלומר: ילד בן 3 עם גיל עצמות של שנתיים נכון להשוותו לילדים בני שנתיים, וסביר שימשיך לגבוה שנה אחריהם. אולם יש מקרים רבים בהם גיל עצמות נמוך נובע מתת תזונה או מספיגת מזון ירודה, ומצב זה דורש התערבות רפואית, ולאור עובדה זו, יחד עם ערך נמוך של הורמון ה- IGF1, הייתי ממליץ על פנייה לאנדוקרינולוג ילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד