אחוזון גובה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

25/11/2013 | 02:04 | מאת: ניסו

שלום דר, אני שואל לגבי אחוזוני גובה בלבד, ביתי נולדה באחוזון 75 ובגיל חודשיים היתה באחוזון 65 ובגיל ארבע חודשים קפצה לאחוזון 85. רציתי לדעת אם לדעתך קצב הצמיחה תקין ואופייני לגילאים אלו. ראוי לציין שאנחנו ההורים לא גבוהים, אני 1.70 ואשתי 1.50 האם האחוזון הנוכחי 85 עבור בנות מעיד על קומה גבוהה מאוד בבגרות? הבנתי שכל סמ בודד לכאן או לכאן משפיע מאוד על חישוב האחוזון אז אמקד את שאלתי לגבי טווח אחוזוני גובה לבנות סביב 75-85 והאם הגיוני טווח כזה להורים לא גבוהים. תודה

26/11/2013 | 21:20 | מאת: ד"ר דורון רול

ניסו ערב טוב, קפיצות האוחוזונים תוך מספר חודשים מוכיחות את חוסר הדיוק כבר בשלב זה, כאשר בניגוד למדידת המשקל המדויקת ביותר, בתלות במאזניים, מדידת הגובה אינה מדויקת כלל, מאחר שתלויה במתיחת התינוקת לכל אורכה וזאת לא עושים, ובצדק. מלבד זאת, אחוזוני הגובה בגיל הרך, ולבטח בינקות, אינם מעידים כלל על הגובה הסופי ויכולים להשתנות במידה ניכרת במהלך השנים. הבדיקת היחידה הנותנת תחזית סבירה לגובה העתידי היא צילום כף יד לקביעת גיל עצמות, אך בדיקה זו מתחילה להיות מהימנה בגיל הבגרות המינית.

מנהל פורום התפתחות הילד