גמישות יתר

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

09/08/2016 | 23:01 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, צריכה ייעוץ מפיזיותרפיסטית. בתי בת שנה ו5 מאובחנת ע"י פיזיו בגמישות יתר. היינו במספר פגישות עימה ובזה זה נגמר. לטענתה, הילדה מתקדמת בקצב טוב, מבחינה מוטורית הכל בסדר ורק זקוקה לזמן בכדי ללכת. זה היה לפני חודשיים, שכבר אז הלכה מסביב לרהיטים. אומנם יש התקדמות, מצליחה לעמוד לכמה שניות לבדה, נהייתה יותר יציבה ולא נופלת אלא מתיישבת,מתהלכת עם הליכונים\בימבות בבית, החלה ללכת עם אצבע אחת בלבד שלי! האם זה תקין? חודשיים ועדיין לא הולכת עצמאית? אוטוטו נושקת לגיל 18 חודשים ואני מודאגת. יודעת שלילדים עם גמישות יתר לוקח זמן מהרגיל, יש זמן מקסימלי שבו אדע מתי לפנות שוב לעזרה? איך אוכל לעודד ולעזור? ושאלה נוספת, במה משפיעה גמישות יתר בעתיד? סליחה על האורך, ותודה!

הטווח להליכה עצמאית עד גיל שנה ושמונה חודשים. ביתך בגיל 17 ח' . מתאורך הולכת עם יד ובעזרת חפצים. האם הולכת מסביב לקיר? עוברת מחפץ לחפץ מקביל. ? אם נמצאת בתהליך טיפולי ונראה לך שאין התקדמות לאחרונה פני לפיזיו ובקשי תמעכב נוסף. כמו כן מומלץ לעשות בדיקת ראיה ושמיעה פורמאליות לעיתים ירידה באחד החושים מעכבת ההליכה כי התינוק זקוק לכל חושיו ובעיקר ראיה להליכה עצמאית. הגמישות לא חייבת שתשפחע בעתיד ויתכן שכן בגיל 3 -4 ש שימי לב אם מתנתקת מהרצפה בריצה, קפיצה...

10/08/2016 | 08:45 | מאת: אמא מודאגת

נעשתה בדיקת שמיעה והיא תקינה. אכן עוברת פינות לבד, לא הולכת מסביב לקירות. מנסה לגרות אותה בכל מיני דרכים כמו מגנטים על המקרר בכדי שתעמוד לבד, אבל היא פשוט נעמדת ומורידה אותם לרצפה. מנסה לא להלחיץ ולא להלחץ, מאחר והתורים אצלנו מאוד ארוכים. לעיתים הולכת איתה יד ביד ומבלי שתרגיש עוזבת אותה ואכן עושה כמה צעדים לבד. יש דרך לעזור לה ולקדם עד התור המיוחל?

מנהל פורום התפתחות הילד