איך למנוע ביטול טיפולי מרב"ע לילדה מעוכבת התפתחות?

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

21/02/2016 | 23:12 | מאת: שרון

שלום. יש לי כמה שאלות בנוגע לסוגיית ריפוי בעיסוק אצל ילדים עם עיכוב התפתחותי. בתי בת 5, עם עיכוב התפתחותי. היא לומדת בגן שפתי ואין שם ריפוי בעיסוק. בשנה שעברה למדה בגן עיכוב התפתחותי. קופ"ח מכבי שלי. יש לה בעיות דיבור, הבעה ושפה ומוטוריקה עדינה. אובחנה עם בעיית קשב וריכוז (טוענים שעל בסיס רגשי) ויש לה גם בעיות ויסות חושי (לא לובשת בגדים עם כפתורים, נצנצים וכיסים). ובינתיים איני נותנת לה ריטלין. בשנה שעברה טופלה במרב"ע גם בגן וגם אצל מרב"ע של הקופה. בתחילת השנה ניסו לבטל את טיפולי המרב"ע אך לאחר ערעור מצידי נתנו לה 10 טיפולים פרטניים. כיום מטופלת בקבוצת מוטוריקה עדינה (10 מפגשים) ולדעתי לא מפיקה מזה הרבה חוץ מהנאה. נשארו עוד מספר טיפולים והמגמה המסתמנת לדעתי, היא של המלצה מצד המכון להפסיק את הטיפולים לגמרי. שאלותיי: 1. מה עושים כדי למנוע את רוע הגזירה? הבעיות שלה הן לא רק גרפומוטוריות ולדעתי היא נשכרת יותר מטיפולים פרטניים. 2. באילו עוד דברים עוסק המרב"ע חוץ ממוטוריקה עדינה? 3. מהן ההשלכות של היעדר טיפול? 4. אודה על הפנייה לנהלי משרד הבריאות הרלבנטיים. תודה

שרון שלום לכל קופה החוקים שלה לזכאות לטיפולים לילדים עפ"י הגדרת הלקות של הילד. אם את רוצה לדעת חוקית מה מגיע לביתך בהתאם ללקות שלה עייני באתר משרד הבריאות יש להם טלפון ומייל לפניות הציבור ופרטי שם את הלקות הספציפית של ביתך הביטוחים שיש לך במכבי ( נוסף לסטנדרטי) הם לרב עונים תוך מס' ימים. כמו כן יש אתר שנקרא מקום מיוחד http://makom-m.cet.ac.il/pages/lib-home.asp יש בו גם סעיף זכויות. עייני בו. בהצלחה חגית

מנהל פורום התפתחות הילד