ילדה להורים גרושים בוכה הרבה...

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

21/03/2018 | 16:42 | מאת: אורן

שלום רב אנוכי אב גרוש הלוקח במסגרת הסדרים פעם באמצע שבוע וכל סופ"ש שני את ביתי בת ה3 לבית הוריי שם אני מתגורר . ילדתי יכולה להיות מקסימה צוחקת ונהנית חייכנית אך יחד עם זאת פתאום יכולה להיות עצובה ולבכות בלי סיבה נראית, בנוסף יכולה לבכות על כל שטות, כמו שירותים או מקלחת(ממש היסטריה) או יציאה לטיול וכו', דבר נוסף אנשים שבאים בני משפחה שפחות רואה ישר נרתעת בוכה ונצמדת אליי. כאשר העליתי את הנושא לגרושה אמרה שזה רק אצלי ואצלה היא מושלמת. בגן הפרטי יש לציין אומרים שיש איתה בעיות דומות של אי רצון לשנות דברים , בנוסף גם הגן וגם אני שמנו לב שמבחינת הגיינה באה לגן עם ריחות לא נעימים מידי פעם וכנראה לא עוברת חפיפה יום יומית בבית ועלתה הסברה שבגלל שבוכה שצריכה להתקלח בהיסטריה יכול להיות שהאם נמנעת מלקלח אותה. עכשיו יש חוסר אונים כי זו מילה שלי מול מילה של האם , והגן פתאום קצת מתנער ממה שנאמר ואומרים שאלו חילוקי דעות ביני לבין גרושתי. מה דעתך?

מצטערת לשמוע על הסיטואציות אך אני פיזיותרפיסטית התפתחותית ועונה על בעיות בתחום המוטוריקה גסה. אך מתוקף היותי פיזיותרפיסטית התפתחותית לדעתי הגורם הראשון שעליך לפנות היא רופאת הילדים ואם יהיה בשיתוף הגרושה יהיה הטוב ביותר עבור ילדתך. קיבעו פגישה משותפת אצל הרופא ואולי אפילו ללא הילדה ולציין ההתנהגות שלה והחשש הרב מזרים והבכי החזק ולבקש מהרופא להפנותה למכון להתפתחות הילד שם יתנו מענה של אבחון וטיפול מותאם לבתך.

מנהל פורום התפתחות הילד