תינוקת בת שנה ו-7 לא הולכת עצמאית

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

10/12/2017 | 00:34 | מאת: דנה

היי מתנצלת מראש על אורך ההודעה. הבת שלי בת שנה ו-7 חודשים. לא יודעת כמה זה רלוונטי אבל היא נולדה קטנה (2.200) והתחילה לזחול בגיל מאוחר יחסית - 9 חודשים פלוס מינוס. היא כבר מספר חודשים נאחזת בחפצים ונעמדת, הולכת סביבם, הולכת עם העגלה שלה ברחבי הבית ועם הליכון משולש היא ממש רצה. היא מעזה לעזוב את הידיים רק אם יש לה נקודת אחיזה אחרת בחפץ לידה. נראה שהיא ממש רגע לפני הליכה עצמאית אבל אין לה מספיק ביטחון לעשות זאת. היינו בבדיקה אצל הרופאה שלה (גם רופאה התפתחותית) שאמרה שהכל תקין וכשהיא תרצה היא תתחיל ללכת, פשוט לתת לה זמן. ליתר ביטחון לקחנו אותה לבדיקה גם אצל אורטופד שאמר שהכל בסדר מבחינה אורטופדית, אמר שיכול להיות שטונוס השרירים טיפה נמוך אבל הוא ממליץ לנו לחכות עוד קצת ובמידה ולא תתחיל ללכת לבד - לפנות למכון להתפתחות הילד. יש איזו דרך לעזור לה ולתת לה ביטחון ולנסות לעזור לה בעצמנו לפני שניקח אותה למכון להתפתחות הילד? תודה רבה

תינוק יכול לרכוש הליכה עד גיל שנה ושמונה חודשים. עד אז ניתן לעודד הליכה סביב קיר ללכת כשמתמרנת לתוך פתחי הדלת בעזרת עגלת דחיפה. אם הולכת עם גרביים מחךיקה וכדי לתרום ליציבות כדאי לקנות נעל סגורה כמו של ילד בוגר רק במידת התינוקת. מומלץ גם לקבל הדרכה מותאמת לביתך מפיזיותרפיסטית התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד