תקשורת

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

01/05/2014 | 14:20 | מאת: לילך

היי..בני בן שנתיים וחצי...משחק..משתולל..אוהב לצחוק..אוהב חיבוקים ונשיקות..מזהה את ההורים ואת כל בני המשפחה..משחק כל פעם במשחק אחר וגם חדשים...מראה רגשות דל כעס..קנאה..אהבנ...געגוע...עצב... אבל עדיין לא מדבר ואפילו לא מילה אחת..לאחרונה שמנו לב לדברים מטרידים כמו : 1. משמיע קול מוזר לפעמים כשמשחק ולפעמים כשרוצה משהו... 2.לפעמים כשאתה קורא לו בשמו אינו עונה או מגיב ולפעמים מגיב אבל יש קשר עין... 3. הוא לא מבצע דברים שאתה מבקש כמו לשבת..להביא בקבוק...אבל כשמתלבשים או מצחצחים שיניים יודע מה צרחך לעשות... לפני חודשיים עבר ניתוח כפתורים.. שאלתנו היא : האם יש בעית תקשורת ? האם זה מצביע על אוטיזם ? שכנים ששומעים את הקול שמשמינ אומרים שזה סימן לאוטיזם ??!!! נא תשובתך בהקדם.. נ.ב...אתמול הבאנו לביתנו כלב גדול ואיך שראה אותו התחיל לחבק אותו...לא הראה סימני פחד..ואפילו חיקה אותו ואת תנועותיו...האם סו התנהגות נורמלית או אופיינית לאוויזם ?

07/05/2014 | 14:32 | מאת: ד"ר דורון רול

לילך שלום, בעיות נוזלים או דלקות חוזרות באוזניים הן אכן סיבה שכיחה לעיכוב דיבור אך ניתוח כפתורים מקל על הבעיה או אף פותר אותה. בחודשיים מאז הניתוח הייתי מצפה לשיפור ניכר ביכולת הדיבור ומאחר שאין זה כך, ומבלי להתייחס לשאר התופעות שמנית מאחר שמספיק "ילד בין שנתיים וחצי שאינו מדבר" - הייתי פונה לאבחון של נוירולוג ילדים ויפה שעה אחת קודם.

מנהל פורום התפתחות הילד