ילד איטי בן 5 ו 4 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

16/09/2017 | 23:18 | מאת: ר.ע

שלום רב, הילד שלי בן 5 ו 4 חודשים, אין לו בעיות התפתחות כלשהם, הוא חכם מאוד ועצמאי אך אני מאוד סובלת מהאיטיות שלו במיוחד בזמן האוכל, האכילה שלו מאוד איטית..מוכן להישאר שעתיים ואולי יותר עד שיסיים את הצלחת שלו, לרוב הוא חוזר מהגן עם חלק גדול מהאוכל בקופסה כי לא הספיק לסיים!!! בד"כ אני שואלת אותו מה לשים לו בסנדוויץ' בכדי שיאכל מה שהוא אוהב אך לצערי דבר זה לא עזר, ניסיתי לדרבן אותו באמצעות תמריצים בכל מיני שיטות ע"מ שיזדרז באכילה כמו לוח חיזוקים, להבטיח לו ללכת למקום שהוא אוהב, לקנות לו משחק שהוא רוצה....אך גם ללא כל תועלת חשוב להזכיר שבני (3 שנים) האכילה שלו נורמאלית והרבה פעמים אני ובעלי אומרים לבננו הבכור שיסתכל על אחיו בכך שהוא סיים לאכול והוא עדיין לא, למרות שאנו יודעים שזו איננה השיטה הנכונה אך אנו נקלעים למצב שבו העצבים שלנו נגמרו. הגננת שלו הלחיצה אותי יותר כשאמרה לי שהיא שמה לב לאיטיות שלו ולאו דווקא באכילה גם בכל מיני פעילויות ואמרה לי שזה יכול להשפיע על יכולותיו ולהעיד על לקות למידה בעתיד!!! נא לעזור לי מה אני יכולה לעשות, אני מאוד לחוצה מהנושא הזה ומרגישה חסרת אונים

ראשית חשוב מאוד לא לעשות עניין מהאוכל כי יכול לגרום להפרעות אכילה. יש לגשת לרוופא הילדים שיקח משקל וגובה ויעמיד אותם על עקומות גדילה. אם בנך נמצא באחוזונים משמע אוכל כנדרש לגופו וכבר צריך להרגע. בקשר למהירות האכילה ניתן להחליט שלאחר ארוחה של כחצי ש' אפשר לפנות לו האוכל ולסיים הארוחה גם אם נשאר לו וסביר להניח שאוכל לאט כי פחות רעב ואינו רוצה להמשיך. חשוב לדעת האם איטי בעוד פעילויות שאינן קשורות לאכילה כמו איסוף משחקים, יצירה בגן, מעבר מפעילות לפעילות, לבוש וכולי.. אם האיטיות בעוד פעילויות כדאי לפנות למרפאה בעיסוק שתאבחן.

מנהל פורום התפתחות הילד