התפתחות הילד גיל 7 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

16/04/2017 | 11:23 | מאת: בר

שלום רב, קנינו לילד לפני חודש הליכון ישיבה. מאז הילד ממש רץ על ההליכון נכנס לכל פינה ומטמרן איתו ממש כמו נהג. נאמר לנו שההליכון הזה ממש אסור ואל התווית של ההליכון אכן רשום בנוגע לשימוש ממושך מעל 20 דק׳ אך על זה אנחנו שומרים אך נאמר לנו שזה אסור כיוון שהילד יהיה תלוי אחר כך בהליכון ולא יצליח לעשות דברים אחרים. לגבי זחילה, הוא יושב כבר יציב במשך דק׳ ארוכות כבר מגיל 5 וחצי חודשים והיום הוא מסוכל לעבור ממצב ישיבה למצב שכיבה כדי להגיע לחפץ (צורק את עצמו) אך הוא אינו מצליח להרים את האגן יחד עם הידיים ולא מראה סימנים שהוא מצליח לעמוד על 6 אלה הוא דוחף את עצמו עם הרגלים והראש קדימה. מה לעשות איך לעודד את הילד לזחול ובכלל ממתי ילדים מתחילים לזכול ? ומה בנוגע להליכון ? אולי אנחנו מעיצים בילד יותר מידי ?

הליכון שהילד יושב בו- הליכון מסגרת אינו מומלץ וישנן מדינות רבות בעולם שיצא מחוץ לתקינה. מסוכן וגם יכול לגרום להליכה על קצות האצבעות וכן ילד שאינו מפותח מספיק בשרירי הגו אינו מתאים לו. ממליצה להשאיר ההליכון בצד ולאפשר לתינוקך להיות על הבטן ולהתפתח במנח זה.

מנהל פורום התפתחות הילד