ספורט וכניסת הריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

25/01/2014 | 13:39 | מאת: עליזה

שלום, הנני מתעמלת באופן קבוע 3-4 פעמים בשבוע, משלבת ריצה, מכשירים לעיצוב גוף, סטפר ועוד.... רופא נשים אמר לי שאם אני רוצה להכנס להריון אסור לי לעלות דופק מעל 150 בזמן הביוץ,אחרת לא יכנס להריון, האם זה נכון?

26/01/2014 | 09:03 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

עליזה שלום, קודם כל אני רוצה להדגיש כי פעילות גופנית היא גורם מאוד חשוב בבריאות הגוף וגם גורם מרכזי בכניסה להריון לכן מאוד מומלץ. אני מעריכה כי הרופא שאמר לך את זה עשה חשבון של 80% מדופק מקסימלי והגיע ל150, זאת על מנת למנוע מצב של עצימות יתר בפעילות. המחקרים שאני מכירה מדברים על כך שיותר מידי פעילות גופנית (בעיקר אצל ספורטאיות מקצועיות)עשויה לפגום בתהליך הביוץ. בלוטת יותרת המוח יכולה להפסיק לשלוח לשחלות הוראה לבייץ. אך אלה דברים שלרוב מתבטאים בהפסקות מחזור, או הקטנת זמן ביוץ. עצימות גבוהה מידי של פעילות (דופק, מינון, כמות שבועית)אכן יכולה להיות בעיתית, אך הכמות המדוייקת אצל כל אישה תהייה שונה. כיוון שאצלך הפעילות גופנית היא משהו שבשגרה,כל עוד המחזור נשאר סדיר ומשך הביץ נשאר תקין לא אמורה להיות בעיה עם הפעילות. בנוסף חלק מהמחקרים מראים כי על מנת לקבל "שריפת שומן" אידיאלית וירידת משקל מקסילית מומלץ לעבוד ב80% מדופק מקסימלי. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון