תוספי תזונה לאחר הפסקת גלולות טרם כניסה להריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

26/05/2014 | 17:20 | מאת: אורית

שלום רב, אני נוטלת גלולות מסוג יסמין כ-5 שנים. כשהייתי בגיל ההתבגרות היו לי פצעי בגרות(שלא אובחנו כאקנה). אני רוצה להפסיק גלולות לצורך כניסה להריון (בת 35)ומאוד מפחדת מהתפרצות פצעים (היה לי את זה לאחר נטילת אורטוסקלן לפני 13 שנה ומאז לא העזתי להפסיק גלולות. איזה תוספי תזונה כדאי לקחת עם/ לפני הפסקת הגלולות בכדי למנוע אקנה/ פצעים הורמונאלים? האם מותר לקחת אותם גם במהלך ההריון? תודה רבה, מישהי קצת מודאגת...

27/05/2014 | 12:02 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

אורית שלום, יש תוספי מזון שונים שניתן לקחת בניסיון למנוע אקנה (כגון: מולטי ויטמין, אבץ, צמחי מרפא למינהם וכו')אך קחי בחשבון שאף אחד מהם לא נחקר מדעית והוכח כמונע. לרוב אקנה בגיל הבגרות נובע משינויים הורמונלים שמתאזנים עם השנים ולכן יש סיכוי סביר שגם אם תפסיקי ליטול את הגלולות לא יקרה שום דבר. ממליצה לך לנסות ולראות. התוספים שהזכרתי מקודם אינם מיועדים לנשים בהריון ולכן לא מומלץ לקחת אותם בזמן הריון.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון