הפלמ"ח 103 מבשרת ציון

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

11/01/2015 | 07:57 | מאת: אביבה

בוקר טוב בני בן 24, לפני כחצי שנה הרגיש בליטה מתחת ללסת בצד שמאל. הגענו לרופאת א.א.ג. נתנה בהתחלה אנטיביוטיקה- אך הבליטה נשארה כפי שהיא. חזרנו אליה שלחה אותנו לעשות US (ב10/14)התשובה היתה בלוטת המגן בגודל תקין בשרשרת גוגולארי דוצ ובאזור תת ליסתי הודגמו בלוטות לימפה מעט בולטות חלקם ללא מרכז שומני ברור, מרובות בצד שמאל, מעט מוגדלות באזורים תת ליסתיים עד גודל מקסימלי 6*28 מ"מ לפי צורך קליני מומלץ מעקב בעוד חודש. ב-2/12/14 ביצענו US חוזר הממצאים היו: הממצא הנמוש באזור תת ליסתי בצד שמאל הודגם בתוך בלוטת הרוק תת ליסתית בקוטר 10 ממ, הממצא סולידי היפואקוי, לא אחיד ללא זרימת דם. בשרשרת גגולרית בצד שמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה מעט בולטות ללא מרכז שומני ברור עד גודל 5*23 מ"מ באזור תת ליסתי דוצ הודגמו בלוטות לימפה יחסית מרובות נראות ריאקטיביות עד גודל 8*23 מ"מ. בלוטת המגן בגודל תקין בלוטת רוק פרוטיס ותת ליסתית בצד ימין ללא ממצא חריג בממצא בבךוטת ברוק בצד שמאל לא הודגמה בבדיקה הקודמת. מומלץ המשך בירור. כשחזרנו לרופאת א.א.ג שלחה אותנו לפיופסיה תחת US. כשבני נכנס לביופסיה בהדסה הר הצופים החליטה הרופאה שאין צורך התשובה היתה שתי אונות איסטמוס של בלוטת התריס ללא הגדלה או גושים. בתוך בלוטת הרוק סובמנדיבולרית משמאל מודגם מימצא עגול 1*0.8 ס"מ עם גבול סדיר - כנראה בלוטת לימפה. מומלץ מעקב עוד 3 חודשים. אני כבר מבולבלת 3 בדיקות US וכל אחת עם תשובה שונה. האם כדאי לפנות למומחה לבלוטת הרוק ? אם כן למי עלי לפנות עלי לציין שלאחי היתה בעיה דומה גם לו אמרו בהתחלה שזה בלוטות לימפה , אח"כ בלוטת רוק, עשה מס' US וביופסיות וכולם היו שליליות וכשהוציאו את הבליטה בניתוח נאמר לו שזו גרורה של סרטן. אני מאוד מודאגת. אודה על תשובתכם בהקדם

אביבה שלום! משלוש בדיקות האולטראסאונד שתיארת, אני מבינה, שבלוטות הלימפה שתוארו קטנו בהדרגה. אם אכן כך, יש מקום למעקב סונוגרפי (מעקב באולטראסאונד) של הבלוטות. הייתי ממליצה על מעקב בעוד חודש לראות שאכן הדינמיקה היא של הקטנת הבלוטות. קשה לי להתייחס לקליניקה בבלוטת הרוק בלי שיהיו בידי פרטים נוספים, אך אם קיים במעקב ממצא עדיין בבלוטת הרוק, יש לנקרו תחת אולטראסאונד. בכל מקרה, ממליצה גם על מעקב אף אוזן גרון בשלב זה עד לנסיגת הממצאים.

12/01/2015 | 08:05 | מאת: אביבה

בוקר טוב ראשית תודה על תשובתך המהירה. דבר אחד לא הבנתי האם יש בתוך בלוטת הרוק בלוטת לימפה?. לפי התשובה של הרופאה מהדסה היא כותבת "בתוך בלוטת הרוק סובמנדיבולרית מודגם ממצא עגול 1*0.8 ס"מ עם גבול סדיר - כנראה בלוטת לימפה." ואת ממליצה בכל זאת דיקור תחת אולטראסאונד. ז.א שזה לא נראה לך בלוטת לימפה.(באף מקום לא נתקלתי שיש בלוטת לימפה בתוך בלוטת הרוק). אודה על תשובתך

מנהל פורום בלוטות הרוק