קלקל חריפה כרונית בבלוטת רוק תת ליסתית

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

16/09/2014 | 21:10 | מאת: לביאה

לפני 4 שנים הוסרה בלוטת התריס בגלל כרצינומה פפילרית. לאחר הטיפול ביוד רדיו אקטיבי החלו בעיות בבלוטות הרוק: נפיחות , כאבים , וכו., עם הזמן העניינים נרגעו. יש פגיעה בתפקוד הבלוטות עם הפחתה של הרוק, אבל זה לא משבש משמעותית את החיים. מזה כשלושה חודשים הבלוטה התת ליסתית נפוחה וקשה, ניקור תחת us מצא כי מדובר בדלקת חריפה כרונית בבלוטה. הבנתי מרופא פה ולסת שהייתי אצלו שאין מנוס וחייבים להוציא אותה. הוא ציין שהחשש הוא מפני אפשרות עתידית של ממאירות. מה עושים? אשמח להמלצות על רופא מומחה בתחום, לצורך חוות דעת נוספת. תודה רבה.

לביאה שלום! דלקת ונפיחות בבלוטות הרוק לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי הינה בעיה נפוצה.לאחר בירור מתאים, בחלק גדול מן המקרים ניתן לטפל בשיטה אנדוסקופית- באמצעות מצלמה זעירה- ואין צורך בניתוח. ממליצה כי תפני לאחת מהמרפאות הייעודיות בבתי החולים לטיפול במחלות בלוטות הרוק. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק