ריור אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

21/07/2014 | 21:05 | מאת: ענבר

שלום בני בן 6.5 ,ילד בריא לחלוטין סובל מריור בעיקר כאשר מרוכז או צוחק אך גם בפעילויות אחרות. פרט לכך אין שום בעייה בהיגוי/ בליעה. עם מי עליי להתייעץ, מה יכולה להיות הסיבה ומה הטיפול? בברכה

22/07/2014 | 21:03 | מאת: ד"ר גל אבישי

ענבר שלום, ריור בגיל הילדות היא בעיה נפוצה יחסית אשר נעלמת עם ההתבגרות. טיפול רפואי בריור במקרים קיצוניים, לרוב אצל ילדים בעלי מוגבלויות, הוא או בניתוח קשה יחסית בו משנים את מיקום פתח יציאת צינוריות הרוק אל מיקום אחורי יותר בפה או באמצעות הזרקות בוטוקס אל תוך בלוטות הרוק. אצל ילדים בריאים הפתרון הוא אצל קלינאי התקשורת. יש קלינאי תקשורת המתמחים בתחום. בהצלחה

מנהל פורום בלוטות הרוק