מחלת הסיוגרן

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

19/07/2014 | 23:33 | מאת: אריק

ד"ר גילת שלום וברכה, ראיתי אותך היום בתוכנית בריאות של פרופ' קרסו ובנושא הרוק והדמעות יש לי שאלה: יש לי ידידה טובה בת 75 שסובלת בשנים האחרונות ממחלת הסיוגרן, אין לה רוק ואין לה דמעות, והיא סובלת מזה מאוד. אני לא יודע בדיוק איך היא ניסתה "להבריא" את עצמה במשך השנים אך אני שואל אותך אם את חושבת שעדיין יש מה לעשות כדי להקל את סבלה? אודה לך מאוד על תשובתך בברכה

אריק שלום! מחלת השיוגרן הינה מחלה אוטואימונית- בה מערכת החיסון של הגוף תוקפת את תאי בלוטות הרוק והדמע. בנשים הסובלות מיובש פה קיים טיפול תרופתי וכן ג'ל לסיכוך מקומי שיכולים לסייע. מומלץ לפנות למומחה למחלות בלוטות הרוק על מנת להבדק.

מנהל פורום בלוטות הרוק