ממצא בלחי ימין+ לאחר אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

ד"ר שלום רב, הנני בת 63. בריאה בדר"כ. הקפצתי את המייל שלי למעלה , לא ידעתי אם עשיתי לפני כן נכון אז העדפתי לשלוח שוב. עשיתי את האולטרסאונד ויש איזה ממצא שנראה בלחי בצד ימין. חזרתי עם התשובה לקופת חולים לא.א.ג. שהפנה אותי עם האולטרסאונד לבצע FNA ונקבע לי תור לבית חולים בלינסון כבר ליום שני הקרוב. אני מאד לחוצה, אם אפשר את חוו"ד מה זה אומר? מה זה יכול להיות? האם הממצא חשוד למשהו מסוכן? אנא ראי את מה שכתוב באולטרסאונד. להזכירך, עקב נפיחות קלה בפנים כשתי אצבעות מליד הסנטר, נפיחות ששמתי לב אליה של 3-4 ימים לערך, עשיתי כעט את האולטרסאונד ולהלן התשובה: בלוטת המגן- אונה ימנית ואונה שמאלית במרקם אחיד. איסטמוס - תקין. וסקולרזציה של בלוטת התריס רגילה. בלוטות רוק תת לסתיות: ימין ושמאל בגודל ומבנה תקין. בלוטת הפרוטיס: מימין ומשמאל תקין. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. בלחי ימנית סמוך לשפתיים, הודגמה התעבות קלה של רקמות רכות תת עוריות, לא אחידות. באזור הנ"ל הודגם מבנה היפואקואי תת עורי בגודל כ- 0.4-1.6 ס"מ, המטומה קטנה? באזור הנ"ל לא הודגמה וסקולריזציה מוגברת. לסיכום: ממצאים באזור הלחי הימנית כמתואר - רצוי מעקב. נשאלתי ע"י הרופא הרנטגן אם קיבלתי מכה, ואמרתי שלא. מה אומרת תשובת האולטרסאונד? מה זה יכול להיות הודגם מבנה היפואקואי תת עורי בגודל 1.6 ס"מ? מה זה אומר לא הודגמה וסקולריזציה מוגברת? מה זה אומר? האם זה ממצא חשוד? אם זה ממצא שהינו בלחי ימנית סמוך לשפתיים, למי עלי לפנות מבחינת רופא? עדין שייך לתחום א.א.ג? אחר? איזה? אנא תשובותיך וסבלנותך האדיבה על מנת שאוכל להבין מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות? כאמור כעט נשלחתי לFNA מה זה אומר? תודה מראש

שירה שלום! עושה רושם שמדובר בממצא שטחי, יתכן ציסטה תת עורית שגדלה..ולפעמים אנחנו רואים ממצאים כאלו לאחר הזרקות אסתטיות לפנים. שוב ממליצה בחום להירגע, ולפנות לרופא אא"ג/פלסטיקאי להמשך מעקב עם תוצאות הסונר. בהצלחה!

08/11/2020 | 09:25 | מאת: שירה

ד,ר שלום רב, נראה שניסית לענות לי? כ המייל שלך קפץ למעלה כאילו ניתנה תשובה, אך התוכן הוא מה ששלחתי. אנא אם תוכלי להשיב לשאלותיי? תודה ובברכה

08/11/2020 | 09:30 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, ראיתי את תשובתך המאד מרגיעה. תודה רבה. אך נשלחתי בעקבות האולטרסאונד FNA בבית חולים בלינסון. מוזמנת כבר למחר. אני די חוששת, מה גם שהנפיחות לא ירדה לי. מה דעתך על כך? לציין כי לא ביצעתי כל טיפול קוסמטי. אודה לתשובתך ולסבלנותך האדיבה. בברכה

מנהל פורום בלוטות הרוק