נפיחות בלסת תחתונה בצד ימין

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

04/11/2020 | 11:13 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב. לפני כיומיים נפיחות קלה אך מורגשת על קו הלסת התחתונה בצד ימין כשתי אצבעות לערך מהסנטר, ללא כל כאב. מדאיג אותי מאד שאין לי כל תחושה של כאב ונפיחות. ניגשתי להבדק בקופ"ח ע"י א.א.ג. שהסתכל ובדק אותי גם עם סיב אופטי. אמר שאינו רורה משהו בבדיקה שלו, כמובן שאת הנפיחות ראה, ושלח אותי לבדיקת אולטרסאונד. אני יודעת שאין הרבה מה להגיד לפני שאבצע את האולטרסאונד, אך התור הוא בעוד למעלה משבוע ואני די מודאגת. האם מכיוןן שאין לי כל כאב ויש נפיחות זה יכול להעיד על משהו חמוד ומסוכן מאד? מתוך קריאה באינטרנט ומתוך זה שהנפיחות לא יורדת לי, ואין לי כאב כאמור אני מאד חוששת. מה דעתך? מה יכולים להיות הסיבות לנפיחות זו? אנא תשובתך תודה מראש

שירה שלום! ראשית, עלי ליעץ לך בחום להירגע. לא כל בליטה/נפיחות/ אסימטריה או ממצא אחר בגופינו מעיד מיד על מחלה או בעיה רפואית. כמובן שאיני יכולה לומר, בהינתן הנתונים שמסרת, במה מדובר. אך יתכן, למשל, כי בגלל בעיה בשיניים או פצעון בפנים, יש לך נפיחות קלה באחת מבלוטות הלימפה. בדיקת אולטראסאונד היא בדיקה פשוטה ומהירה, שתיתן לך מענה לגבי אותה "נפיחות", ממליצה בשלב זה שתבצעי אותה כפי שיעץ הרופא שבדק אותך.

05/11/2020 | 12:48 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 63. בריאה בד"כ, לא מעשנת. עקב נפיחות קלה בפנים כשתי אצבעות מליד הסנטר, נפיחות ששמתי לב אליה של 3-4 ימים לערך, עשיתי כעט את האולטרסאונד ולהלן התשובה: בלוטת המגן- אונה ימנית ואונה שמאלית במרקם אחיד. איסטמוס - תקין. וסקולרזציה של בלוטת התריס רגילה. בלוטות רוק תת לסתיות: ימין ושמאל בגודל ומבנה תקין. בלוטת הפרוטיס: מימין ומשמאל תקין. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. בלחי ימנית סמוך לשפתיים, הודגמה התעבות קלה של רקמות רכות תת עוריות, לא אחידות. באזור הנ"ל הודגם מבנה היפואקואי תת עורי בגודל כ- 0.4-1.6 ס"מ, המטומה קטנה? באזור הנ"ל לא הודגמה וסקולריזציה מוגברת. לסיכום: ממצאים באזור הלחי הימנית כמתואר - רצוי מעקב. נשאלתי ע"י הרופא הרנטגן אם קיבלתי מכה, ואמרתי שלא. מה אומרת תשובת האולטרסאונד? מה זה יכול להיות הודגם מבנה היפואקואי תת עורי בגודל 1.6 ס"מ? מה זה אומר לא הודגמה וסקולריזציה מוגברת? מה זה אומר? האם זה ממצא חשוד? אם זה ממצא שהינו בלחי ימנית סמוך לשפתיים, למי עלי לפנות מבחינת רופא? עדין שייך לתחום א.א.ג? אחר? איזה? אנא תשובותיך וסבלנותך האדיבה על מנת שאוכל להבין מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות? תודה מראש

מנהל פורום בלוטות הרוק