נפיחות בבלוטות הפרוטיד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

17/08/2020 | 10:22 | מאת: פנינה

נפיחות דו״צ של הבלוטות, א. ס יצא תקין ונשלחתי לבדיקת mri וזאת התוצאה: הגדלה דיפוזית עם החלפה שומנית של בלוטת הפרוטיד דו״צ, כנראה מתאים ל sialosis כנראה משני לסטרואידים, טיפול תרופתי ליתר ל״ד, סוכרת, malnutrition או על רקע של אטיולוגיות אחרות. להמשך קורולציה קלינית. מה התשובה אומרת?

פנינה שלום! החלפה של רקמת בלוטות הרוק בשומן קורה לפעמים עם הגיל, ועם מחלות סיסטמיות שונות. במקרים כאלה לא מדובר ב"נפיחות" חולנית של הבלוטה אלא בהגדלה שפירה. לעיתים, אם מטפלים במחלה הגופנית המקורית, שגרמה לתופעה, גם בלוטות הרוק קטנות עם הזמן. בכל מקרה, אם אינך משוכנעת שהאבחנה באולטראסאונד נכונה- ממליצה לפנות לבדיקת מומחה לבלוטות הרוק.

מנהל פורום בלוטות הרוק