רוק בפה,צורך לירוק באופן לא רגיל

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

08/06/2020 | 16:22 | מאת: דני

בשנה שנתיים האחרונות היו לי כמה מקרים של עודף רוק בפה,בפעמים הקודמות זה היה כהייתי חולה(אני קישרתי את זה למחלה,ובאמת הבראתי מהמחלה אז זה עבר,אבל עכשיו יש לי את זה ואני לא מרגיש בכלל חולה,פשוט פתאום בלי הודעה מוקדמת התחלתי להרגיש שוב רוק בפה יותר מדי ואני צריך שוב כל הזמן לירוק אותו . האם יש איזה וירוס שעושה את הבעייה הזאת והוא כרגע שוב יושב לי על בלוטת הרוק או שאולי יש פה משהו אחר ?? בתודה ,דני.

דני שלום! הצטברות רוק בפה קורה לעיתים בשל ירידה ביכולת לבלוע את הרוק (כמו למשל בדלקות שקדים ולוע קשות) או בשל שינויים בסגר של הפה, כמו אצל אנשים עם תותבות, או שינויים אחרים במבנה חלל הפה.

מנהל פורום בלוטות הרוק