נפיחות בין הלסת לאוזן הקדמית

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

02/02/2020 | 12:51 | מאת: נילי

שלום ד"ר, לפני שבוע וחצי בערך הרגשתי כאבים באזור הבלוטות והצוואר משני הצדדים שעברו מעצמם. לפני כיומיים התעוררתי בתחושה שמשהו מושך לי באוזן וכשמיששתי גיליתי גוש\נפיחות בין מפרק הלסת לאוזן הקדמית, מעריכה שבקוטר של 3וחצי סמ". (היכן שראיתי שצריכה להיות בלוטת מיצד האוזן). התחושה הכללית שלי טובה ואין לי כאבים באזור או בעיה עם הרוק כמו פה יבש (אולי קצת רגישות באוזן) ובעיקר מוטרדת שמדובר בגידול. רציתי לדעת האם יכול להיות שזוהי קישרית לימפה נפוחה שתעבור לבדה? נ.ב קשה לי לדעת אם הנפיחות הייתה לפניכן ולא שמתי לב אליה. תודה

02/02/2020 | 13:02 | מאת: נילי

שכחתי לציין שלפני יומיים ננעלה לי הלסת בזמן שאכלתי והשתחררה בקנאק. אבל אין לי כאבים בלסת.

נילי שלום נפיחות באיזור שאת מתארת הנמשכת מספר ימים, יכולה בהחלט להיות בלוטת לימפה נפוחה. אולם, גם אם מדובר "רק" בבלוטת לימפה המוגדלת לכדי 3 ס"מ, עדיין רצוי להבדק ע"י רופא אא"ג, על מנת למצוא את הסיבה לאותה נפיחות בבלוטה. כמובן שלא ניתן להתייחס לשאלה האם זה יחלוף ומתי, ללא אבחנה ברורה.

02/02/2020 | 13:18 | מאת: נילי

תודה על התייחסותך מתקנת שגיאה, הנפיחות היא בקוטר 1 וחצי לא שלוש כפי שכתבתי.

מנהל פורום בלוטות הרוק