קשיים בבליעת רוק לכאורה קולות שנשמעים מאיזור הגרון לאחר בליעת רוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

22/11/2019 | 13:24 | מאת: אבנר

שלום. לפני יותר משנה התחלתי בסידרת בדיקות עקב קשיים בבליעה שחשתי. היתה תקופה קצרה שעישנתי סיגריות ומאז התחילו בעיות שונות בגרון. דלקת גרון לאחר מכן הרבה ימים שחשתי קשיי בליעה של רוק בלבד. הפנו אותי לבדיקת סיב, וקת, סיטי, שוב סיב, בדיקת גסטרוסקופיה. בסיכום הדברים הגיעו להחלטה שאין אבחנה ואני נשארתי בעיקר עם הפרעה של שמיעת קולות שעולים מאיזור החזה והלאה לגרון ולפעמים גם לכיוון הקיבה רחשים שנשמעים לפעמים כמו שיהוקים של אחרי ארוחה אבל לא בדיוק. אצלי הם נשמעים בעיקר על בטן שאינה מליאה ובכל פעם לאחר שאני בולע רוק. עדיין מדי פעם אני מרגיש קשיים שונים בבליעת רוק. באחת מבדיקות הסיב האופטי טענו שאני סובל מריפלוקס עקב כך הורדתי במינון שתיית הקפה והקולה ולקחתי גם תקופה קצרה סותר חומצות אבל ללא שינוי משמעותי לדעתי. הרופא משפחה טוען שאני פשוט רגיש לצלילים האלו ואין עוד מה לעשות. אני סובל מזה ולפעמים ליד אנשים הקולות האלו נשמעים וזה גורם לי הרבה חוסר נוחות. אני מרגיש שהבליעה בגרון קשה יותר ושוב אני מנסה להסביר שהצלילים נשמעים לאחר בליעת רוק כאילו משהו עובר בגרון אבל מפיק צלילים לא באופן חלק וטבעי. אשמח מאוד לדעת מה אוכל לעשות עוד, אולי יש בדיקות נוספות או מומחים בנושא שיוכלו לתת לי תשובות תודה

אבנר שלום הפורום עוסק במחלות של בלוטות הרוק. שאלתך אינה נוגעת לענין זה.

מנהל פורום בלוטות הרוק