אבן בבלוטת הרוק צילום אולטרה- סאונד

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

01/11/2019 | 11:05 | מאת: לי

שלום, בתי עשתה צילום אולטרה-סאונד צוואר בגלל אבן בבלוטת הרוק ונפיחות של בלוטת הלימפה. התוצאות : בלוטת מגן- אונה ימנית גודל רגיל 4.8 1.2X 1.1Xמרקם לא אחיד, אך לא הודגם תהליך מוקדי. אונה שמאלית - גודל רגיל ,4.6 1.2X1.3X מירקם לא אחיד ,אך לא הודגם תהליך מוקדי. איסטמוס לא מעובה, לא אחיד, ללא תהליך מוקדי. וסקולריזציה בבלוטת הרוק רגילה. בלוטות הפרוטיס- תקינות דו צדדיות. בלוטת רוק תת ליסטית מימין בגודל ומבנה תקין. בלוטת רוק תת ליסטית משמאל הודגם מבנה היפואקואי מוצא בגודל 2.6 2.3X ס"מ. הודגמה וסקולריזציה בתוכו, הודגם מוקד היפואקואי בגודל כ-0,7 ס"מ בצורה של V הפוך. קרוב לודאי אבן. מימין הודגמו בלוטות לימפה בודדות בשרשרת גוגולרית בלבד, הגדולה 1.3 0.3X ס"מ , מבנה שמור, לא הודגמה וסקולריזציה חריגה. בצוואר משמאל הודגמה בלוטת לימפה מתחת לזווית של לסת תחתונה 2.3 0.4X ס"מ מבנה שמור, לא הודגמה וסקולריזציה חריגה. משמאל בשרשרת גוגולרית הודגמו בלוטות לימפה נוספות בגודל 1.5 0.3X ס"מ, מבנה שמור, לא הודגמה וסקולריזציה חריגה. סיכום: מחלה דיפוזית של בלוטת התריס כמתואר. לימפאדנופטיה כמתואר, כנראה בלוטות לימפה תגובתית. ממצאים בבלוטת רוק תת ליסטית כמתואר, כנראה מדובר באבן ומממצא מסביב, בצקת? אחר? רצוי מעקב והמשך ברור. משמאל: TIRADS 2 מימין: TIRADS 2 הבת קיבלה בתחיל 7 ימים אוגמנטין פעמיים ביום על ידי רופאת משפחה. במיון בבית חולים שהיתה קיבלה 10 ימים נוספים אוגמנטין פעמיים ביום ו-5 ימים סטרואידים וצילום צוואר. בתי מרגישה שמוגלה משתחררת לה וכן גם חול . אשמח לשמוע מה המלצתך להמשך טיפול. בימים הקרובים יש לבת תור לבית חולים. בתודה מראש לי

לי שלום! אתייחס לממצאים בבלוטת הרוק: עושה רושם כי אכן יש אבן בבלוטת הרוק התת לסתית משמאל. בלוטת הלימפה יכולה להיות תגובתית לבעיה החסימתית/דלקתית בבלוטת הרוק. הטיפול המתאים מותאם למטופל, לאחר בדיקתו במרפאה. עליך לפנות עימה למרפאת בלוטות רוק להמשך בירור וטיפול. בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק