בלוטות רוק קטנות בשפתיים

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

30/09/2019 | 05:25 | מאת: בלוטות רוק קטנות נפוחות בשפתיים

שלום רב, לפני מספר חודשים הופיע לי גוש קטן בשפה התחתונה כשהתעוררתי בבוקר כנראה מנשיכת השפה בלילה, במשך מספר חודשים הוא נשאר כשהיה אך לאחרונה גדל לאורך כל השפה והתנפח לי כל האיזור בצורה דלקתית למשך שבוע עם כאבים, הדלקת חלפה לאחר שבוע אך הנפיחות נשארה, לפני מספר ימים כאשר סיימתי לאכול מרק הופיעה לי נפיחות דומה בשפה העליונה והאיזור שוב אדום עם נקודות לבנות ודלקתי (מצרפת תמונה). נקבע לי תור לפה ולסת לעוד חודש אך מאחר ויש שינויים במצבי אני מאוד מודאגת. האם אילו יכולים להיות גידולים? קראתי שמרבית הגידולים בבלוטות הרוק הקטנות הם ממאירים . מציינת בנוסף שעברתי השבוע us צוואר הכל תקין מלבד בלוטה תת לסתית jdg בגודל 2.1 ס״מ מעט ריאקטיבית. אשמח לתשובה שנה טובה וחג שמח

שלום! התהליך שאת מתארת אינו שגרתי לגמרי, ועל כן איני יכולה לדון באבחנה משוערת בלי לבדוק אותך. בכל מקרה, לא סביר כי גידול יופיע בשפה העליונה והתחתונה באותו הזמן. ממליצה לפנות לרופא פה ולסת להמשך בירור.

מנהל פורום בלוטות הרוק