בחוות רוק תת לשונית נפוחה

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

13/08/2019 | 18:36 | מאת: רוב

שלום, יש לי בלוטה נפוחה בלסת התחתונה מתחת ללשון כבר חצי שנה. לפני תקופה קצרה הבלוטה ירדה כמעט לחלוטין וחזרה לגדול בתקופה האחרונה. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון והוא הפנה אותי לסיטי. חשוב לציין שיש לי באותו איזור 2 שיני בינה כלואות שרופא השיניים המליץ לעקור. אני מעט חושש לעשות סיטי בגלל הקרינה, השנה עשיתי 3 צילומי שיניים ונוסף לכך רופא השיניים ביקש גם הוא צילום סיטי לשוניים לצורך עקירת שיני הבינה. אין דרך אחרת לבחון את הבעיה מלבד סיטי?

רוב שלום! ע"פ התיאור, יתכן ואתה סובל ממוקוצלה - בלוטת רוק זעירה שנחסמה. בדיקת הסיטי שעשית אצל רופא השיניים אמורה לתת מענה לחלק מהשאלות לגבי הנגע הנ"ל - ממליצה להבדק ע"י מומחה למחלות בלוטות הרוק. בהצלחה.

מנהל פורום בלוטות הרוק