בלוטות לימפה נפוחות וגולות מאחורי האוזניים

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

07/07/2019 | 12:29 | מאת: פיונה

שלום. בת 38. לפני כחודש התנפח לי צד שמאל של הפנים, וצמחו לי גולות ענקיות מאחורי האוזן. נשלחתי לאולטרסאונד. נמצאו קשריות לימפה מוגדלות בערך 3 ס"מ. בבדיקות דם נמצא CRP גבוה. הרופא נתן לי טיפול של נוגדי דלקת לא סטרואידי. והנפיחות ירדה לאט, ואיתה גם הגולות. לפני שלושה ימים שוב התנפחו בלוטות הלימפה מתחת לאוזניים, ושוב יצאו גולות ענקיות כואבות. אני דואגת ולא יודעת כיצד להמשיך מכאן. אשמח לעצה ולהכוונה. מה עלי לבדוק? זה כואב ומציק לי

פיונה שלום, הפורום עוסק במחלות של בלוטות הרוק. ע"פ התיאור שמסרת, נראה כי מדובר בנפיחות בבלוטות הלימפה, שעלולה להגרם ממגוון רחב של סיבות, ויש צורך להשלים בירור הכולל בדיקות דם שונות והערכת רופא משפחה בשלב ראשון. לפי הצורך יפנה אותך להמשך בירור אף אוזן גרון או אחר. רפואה שלמה!

מנהל פורום בלוטות הרוק