אולטרסאונד צוואר תרואיד ולימפה וסלטות רוק

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

17/09/2018 | 21:07 | מאת: יריב

לציין בלוטת פרוטיס משמאל יחסית גדולה, מרקם תקין, ללא סימני דלקת, ללא הסתידויות או הרחבת הצינורות, ללא ממצא פוקלי. מה זה אומר? יש לציין ש אולטרסאונד זה נעשה כביקורת לאחר כריתה מלאה של התרואיד וחלק מבלוטות הלימפה( דיסקציה מלאה)עקב גידול. טופל לאחר מכן ביוד. תודה.

יריב שלום! שינויים בבלוטות הרוק, ובעיקר בבלוטת הפרוטיד, נראים גם לאחר שנים מקבלת טיפול ביוד רדיואקטיבי.בתשובת האולטראסאונד ששלחת, הרושם הוא כי הבלוטה פשוט גדולה ביחס לבלוטה השניה אך מרקמה תקין. במידה ואין לך כאבים, נפיחויות או תלונות אחרות אין צורך בטיפול לבלוטות הרוק.

מנהל פורום בלוטות הרוק