האם יש לי מחלת סיוגרן ???

דיון מתוך פורום  בלוטות הרוק

29/05/2018 | 14:01 | מאת: נוני

רופא א.א.ג אבחן יובש קיצוני בפה, עברתי גם בדיקת לרינגואדסקופיה.ssb-חיובי-1.4 האם וודאי כי יש לי מחלת סיוגרן?? האם הנוגדן יכול להיות מושפע מתרופות שונות שאני לוקחת ?? האם המחלה היתה יכולה להתפתח משפעת קשה שעברתי ??

נוני שלום, מצב של יובש פה קיצוני בנוכחות נוגדן SSB חיובי מחשיד למחלת שיוגרן. תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש פה אך לא להופעת נוגדן לבלוטות הרוק. לא ידוע על קשר בין שפעת למחלת שיוגרן. ממליצה בשלב זה להיות במעקב ראומטולוג ורופא לרפואת הפה (במרפאות פה ולסת). בהצלחה!

מנהל פורום בלוטות הרוק